@Otakuma
Jeśli np. taka Kallen jest dla Ciebie szkieletem, wole nie wiedzieć jakie masz gusta
@CG vs DN
W kwestii konkurencji szachowej nie podejmowałbym się wskazania pozycji lepszej. Kreski tez lepiej nie porownywac, to sa dwie rozne bajki. Natomiast CG jest dla mnie o wiele bardziej barwne ze wzgledu na postacii, tak główne, jak i drugoplanowe. Postaciom z DN brakuje wątpliowości w tym wszystkim co sie dzieje, szczegolnie Raito jak i L mają jasno określoną wizje i priorytety. Pod tym wzgledem CG nie jest tak schematyczne, opiera sie na rywalizacji na dosc podobnych zasadach(pomijajac oczywiscie mechy

), przedstawia ambicje i uczucia bohaterow jakos bardziej realnie(vide użyć geassa na siostrzycce czy nie). No i samo zakonczenie...niby dla obu głównych postacii koniec jest ten sam, ale jakość i uczucie po tym są zupełnie skrajne.
@Naruto
Ech, oglądać Rawy i nic nie zrozumieć...może nie jestem prawdziwym fanem, ale wolę mimo wszystko rozumieć wypowiadane kwestie. Wiem, że Naruto nie jest specjalnie przegadanym anime i nie dialogi są najważniejsze, ale pozbawić się ich, szczególnie w przypadku mangi to czysty sadyzm.