Zobacz pojedynczy post
stary 09-01-2009, 16:04   #53
piramjida
Użytkownik Forum

piramjida's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2008

Stan: Niegrający
Imię: Breakah
Profesja: Rookstayer
Świat: Eternia
Poziom: 20
Skille: 18/22
Domyślny

Cytuj:
A czy random PK na PvP dla choćby loota nie jest formą egoizmu? Oczywiście że jest, choć nieco wytłumaczalna, o czym poniżej:

Tyle że grając na PvP mniej lub wiecej, ale wiesz co sie moze stac. Jestes wiec swiadomy zagrożenia, zdajesz sobie z tego sprawe, wiesz, że możesz nagle paść od random pk, przyjmujesz to do wiadomości itp. Co więcej, zasady gry na to pozwalają, choć jest to kontrolowane.

Na Non-PvP człowiek idzie w przekonaniu, że uwolnił się od random deadów, huntów, expieniu w napięciu etc. I dlatego jest to czysty abusing ze strony tych, co na Non-PvP przyszli żeby utrudniać ("kończyć") życie tym zwykłym graczom, co grają tam dla świętego spokoju. Thus, mniejsze poszanowanie dla drugiej osoby. Oraz pogarszanie atmosfery na serwerze który w zamierzeniu miał być 'peaceful'.
Random PK jest forma egoizmu, ale co z tego? Ja w grze, ktora ma byc rozrywka nie bede sie przeciez przejmowal tym, ze ktos tam padl, jakbym sie tym przejmowal to bym juz chyba dawno popadl w depresje.

Trapowanie - przejaw egoizmu? Moze, ale nie mow, ze osoby idace na non pvp to ludzie z nastawieniem - ja chce sobie grac spokojnie, nikomu nie przeszkadzac tylko bic w spokoju levelek, bo tak nie jest, 70/80% tych ludzi nie daja rade na pvp albo sa nastawione na bezkarne kradniecie lootow. Kradniecie lootbaga na ktorego ktos zapracowal, to jest rowniez przejaw egoizmu, tylko, ze pomiedzy tym a trapowaniem sa zasadnicze roznice bo trapowanie wymaga skilla/zgrania i lvla w mniejszym stopniu, kradziez wymaga 6 lvlowego chara w depo Kazz i jakiegos fast handa. Tylko, ze nikt nie nazwie rzeczy po imieniu i nikt nie zrobi kradziezy nielegalnym bo to przeciez jest element RPG, koles prowadzi postac czarna droga i ch** wie co jeszcze.

Cytuj:
Oraz pogarszanie atmosfery na serwerze który w zamierzeniu miał być 'peaceful'.
Spytaj losowych osob z czym sie kojarza swiaty non-pvp. W 90% odpowiedzi bylyby typu - thiefy/nooby.

Masz racje, nie mozna nikogo ubic na non pvp tak jak na pvp, niektorym nawet na mysl nie przychodzi, ze moga dostac 'hunta' na non pvp, bo zwyczajnie jest to duzo trudniejsze - to tak na marginesie bo niektore osoby twierdza, ze na pvp trudniej ubic. :E

Cytuj:
To raczej Wy sie macie za pro. Zreszta, odróżnij płacz od rzeczowej i konstruktywnej krytyki przy pomocy uzasadnionych argumentów. A mnie osobiście nikt nawet nie sprobował jeszce trapnać, mimo, że wiele razy to porponowałem pewnym osobom z mojego serwera.
Nie trapuje na zadnym serwerze, takze nie 'Wy'. Konstruktywna krytyke widze moze z twojej strony, wiekszosc to zdesperowane ofiary trapowania, ktore nie moga sie w jakis sposob zemscic i pisza bzdury.

--------------------
piramjida jest offline   Odpowiedz z Cytatem