Zobacz pojedynczy post
stary 09-01-2009, 21:03   #54
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Trapowanie - przejaw egoizmu? Moze, ale nie mow, ze osoby idace na non pvp to ludzie z nastawieniem - ja chce sobie grac spokojnie, nikomu nie przeszkadzac tylko bic w spokoju levelek, bo tak nie jest, 70/80% tych ludzi nie daja rade na pvp albo sa nastawione na bezkarne kradniecie lootow.
Tudzież na swobodne botowanie.
Ale zabijanie `za nic` i zabijanie botów i podobnego Non-PvP'owego gówna to co innego.

Ja nie jestem przeciwny trapowaniu w ogóle, nie, ja tylko jestem przeciw trapowaniu niewinnych, zwykłych graczy którzy nic nie zrobili, czy niszczeniu całych questów dla xx osób, jaki to przykład głupoty mieliśmy w pierwszym poście.
Ze dwa czy trzy razy zdarzyło mi się zabić tych, którzy postanowili mi się wbić na respa. Jak najchętniej pomógłbym w ubiciu znanego złodzieja, nooba czy bottera. A widzisz jaką prowadzę dyskusję na temat zabijania random graczy za nic.

Cytuj:
Tylko, ze nikt nie nazwie rzeczy po imieniu i nikt nie zrobi kradziezy nielegalnym bo to przeciez jest element RPG, koles prowadzi postac czarna droga i ch** wie co jeszcze.
Mnie to gadanie, że w Tibii można rolplejować złodzieja, a nawet cokolwiek/kogokolwiek innego strasznie śmieszy od czasu gdy gram w Ultima Online.
Tam okradać można przy pomocy czterech specjalnych, trenowalnych skilli i jest możliwe choćby włamanie się komuś do domku. W Tibii? Bezczelność, bot, trochę szczurzego sprytu.

A swoją drogą, to dodałbym nowy dział do Tibia Rules: Destructive Behaviour. Włożyłbym tam ogólnie pojęty PA (huntowanie, payments, lvl locki, exp places od lvl czy co tam jeszcze "kozaki z PvP" wymyśliły), właśnie trap&lure, trapowanie hmm, zwykłe, blokowanie respa, może złodziejstwo loota (ale tutaj musiałyby zajść pewne zmiany w mechanice gry) i tak dalej i tak dalej.

Cytuj:
Spytaj losowych osob z czym sie kojarza swiaty non-pvp. W 90% odpowiedzi bylyby typu - thiefy/nooby.
No i boty. Ale nie dajmy się stereotypom. Tak źle jeszcze nie jest.

Cytuj:
Nie trapuje na zadnym serwerze, takze nie 'Wy'.
Stajesz w dyskusji po ich stronie, więc użyłem skrótu myślowego. Dosyć ułomnego zreszta po tylu godzinach na nogach.

Cytuj:
Konstruktywna krytyke widze moze z twojej strony, wiekszosc to zdesperowane ofiary trapowania, ktore nie moga sie w jakis sposob zemscic i pisza bzdury.
To też jest kolejna różnica między zabijaniem na PvP a random trapami na Non-PvP. Tam trochę łatwiej się zemścić.
Kojotes jest offline   Odpowiedz z Cytatem