Temat: Manga&Anime
Zobacz pojedynczy post
stary 13-01-2009, 18:06   #5118
-=DanieL=-
Użytkownik Forum

-=DanieL=-'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005

Domyślny

Obejrzałem pierwszą serie Code Geass, to co o niej sądze (spoil w ukrytym tekście):
Ukryty tekst:

Niezłe anime, aczkolwiek dla mnie Death Note ma nieporównywalnie większą logike i powagę- czyli to co lubie, anime skupia sie na swojej fabule, a nie robi odcinek z kotem który 'kradnie' maske Zero co mogłoby pogrzebać go od stóp do głów. Po 2. kreska w DN jest (dla mnie) lepsza, dokładniejsza, badziej realistyczna. Odnosząc się do samej fabuły: Troche śmieszne są sytuacje kiedy żołnierze strzelają do cywili tak po prostu, albo w pierwszych epach tylko dlatego, że się odezwali. Najlepsze jest to, że lud potem wiwatuje Euphemii tylko dlatego, że dała im jakiś skrawek ziemi i nadała prawa (mimo, że pare dni wcześniej ludzie padali jak kaczki dzieci także). Co to ku**a za społeczeństwo? Ja bym za ch*j nawet sie nie uśmiechnął na tą wieść tylko czekał na efekty pracy Zero. Jeśli Death Note miało lekką rzeźnie (np. w końcówce) to była to rzeźnia logiczna (koleś był wariatem i uznawal Light'a za boga więc ok miał prawo się zakatrupic nożem itp itd), ale to co zobaczyłem w CG ma mało wspólnego z logiką szczególnie późniejsze zachowanie ludzi ;'D No jakbym miał się czepiać szczegółów to jeszcze warto wspomnieć o nieśmiertelnym generale który ewakułował się dwukrotnie, raz z ostrzału, a drugi z broni Karen, która prowadzi do zniszczenia robota po 2-3 sec (on wytrzymal w tym samym robocie ponad 10 ). Dodając bezsensowne motywy, to prosze bardzo: ta dziewczynka w okularach która zbudowała sobie sama robota Ok. kończąc na wadach których musiałem się przyczepić to pomysł fajny (szczególnie motyw z niesmiertelną C.C, podobało mi się jak ją udusił to było psychiczne zadusić kogoś kto zaraz wstanie ). Ogólnie anime dobre, nie będę wystawiać debilnych ocen x/10.

Ogólnie anime polecam (nawet bardzo), aczkolwiek po takich seriach jak Death Note, aniżeli przed nimi

Gdy wypowiesz moje imię znikam. Kim jestem ?
-=DanieL=- jest offline   Odpowiedz z Cytatem