Zobacz pojedynczy post
stary 17-01-2009, 08:16   #16
SirLasmix
Użytkownik Forum

SirLasmix's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2008
Lokacja: Bytom :P

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cybrik
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 129
Skille: 95/79
Poziom mag.: 23
SirLasmix ma numer GG 12970148
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu Pokaż post
I TO PISZE 128 RP

HAHAHAHAHAHAHA
rozwaliles mnie

Mam takie pytanie: Dlaczego do ch*ja w takim razie trenując na niskim skillu przerzucamy się stopniowo z full attack, poprzez balance, do full defence? Żeby właśnie zadawać mniejszy dmg, bo rośnie on wraz ze wzrostem skillu w dystansie!

==============

Full attack - Lepszy atak, ale gorsza obrona (chodzi o obrażenia fizyczne z broni - łuk, kusza, noże, gwiazdki, włócznie, broń obuchowa, topory, miecze)...
Full defence - Gorszy atak, lepsza obrona (z łukiem i kuszą, czy w ogóle bronią oburęczną nie warto tego używać, gdyż i tak nie jesteśmy w stanie tego wykorzystać nie mając tarczy)
Balance - Tak jakby po środku między full attack/full defence... (opłacalne praktycznie tylko dla knightów, paladynom to nie potrzebne)

Jak biegasz paladynem na full defence to wielkie GZ 4 YOU... Jak się boisz laga to nie graj w Tibię, bo od dawna ta gra polega tylko na tym - wbijasz lvl, disconnect/lag/kick i wszystko od nowa :O To właśnie magami i druidami biega się z full defence bo zadają obrażenia od MAGII, tak więc full attack nie wpływa na zadawane przez nich obrażenia, a z full defence mają lepszą obronę ;-)

Full defence bierzesz tylko kiedy:
a) Goni Cię kilku knightów/paladynów
b) zostałeś trapnięty
c) sporo mobów na klacie i szybka ucieczka

Mam takie pytanie: Dlaczego do ch*ja w takim razie trenując na niskim skillu przerzucamy się stopniowo z full attack, poprzez balance, do full defence? Żeby właśnie zadawać mniejszy dmg, bo rośnie on wraz ze wzrostem skillu w dystansie!

@Topic

Zdecydowanie SPEARY! Dlaczego? To proste! Po pierwsze możesz nosić tarczę, co BARDZO się przydaje (w trudnych sytuacjach przełączasz na full defence mode i już dmg, który zadają Ci mobki/gracze jest zredukoway, oczywiście mówię tutaj o fizycznym dmgu!), a poza tym speary są tanie i dobre, do tego lecą z orków, które pewnie bijesz, bo zakładam, że nie masz wyższego lvla. Fakt, że sporo capacity potrzeba na nie, ale na prawdę szybko się nie łamią także z powodzeniem można ich używać już od najmniejszych lvli.
Bo czytałeś poradnik jak skillowac?? Wyśmiany jestes palkiem ZAWSZE gramy na full defo
SirLasmix jest offline   Odpowiedz z Cytatem