Zobacz pojedynczy post
stary 17-01-2009, 10:49   #582
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evil Maul Pokaż post
Amfetamina i heroina działa tak że człowiek na zejściu jest 'wypłukiwany' z swojej osobowości, ma ból fizyczny(chociaż w przypadku amfetaminy zamiast bólu łamiących się kości jest wielka chęć snu która jest uniemożliwiona szybkim biciem serca i skurczem mięśni wątroby).
Wątroba nie jest nawet umięśniona... A heroina nie ma żadnego "zjazdu", choć, jak już mówiłem, po takim tygodniu rzeczywiście wystąpiłby już lekki zespół abstynencyjny. Generalnie amfetaminy i heroiny nie ma co porównywać, to są bardzo różne substancje. Heroina zwykle uzależnia powoli, nie wpada się w ciąg od razu. Stopniowo traci się umiejętność odczuwania szczęścia w inny sposób niż z pomocą narkotyku. Z amfetaminą jest inaczej właśnie ze względu na ten zjazd, czyli nie tylko niemożność snu połączoną z dużym zmęczeniem, ale też przybicie psychiczne i poczucie, że "życie jest do dupy". W takim stanie ciężko jest oprzeć się pokusie wzięcia kolejnej dawki, po której zjazd będzie jeszcze gorszy.

Cytuj:
Więc jeżeli chcesz zajeb sobie włada przez tydzień
Ale co ty ciągle z tym tygodniem? To już raz się nie da wziąć, tylko trzeba od razu przez tydzień?

Ja nie jestem ani gimnazjalistą, ani "za", jeśli to o mnie w tym poście pisałeś. Ja po prostu chcę wyplenić jednostronne patrzenie na narkotyki, pakowanie ich wszystkich do jednego worka i stereotypowe myślenie o ich użytkownikach. A nade wszystko chcę przekonać ludzi, że prohibicja jest błędną drogą.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem