Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk
@lechista
Z wadą serca to chyba alkohol i papierosy mogą zaszkodzić..? A jeżeli ktoś jest taki głupi, by zażywać narkotyki przy złym stanie zdrowia to jego wina, nie narkotyków. Dodając, że jeżeli je kupi od byle typka spotkanego na ulicy
|
To jak to jest, że nieraz sportowcy padają po biegu albo w czasie meczu bo nie mieli wykrytej wady serca na badaniach??
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pix888
@@Lechista:
Dążysz do tego, że ktoś kto ma rodzinę, dzieci itp itd nie chce żeby jego dzieci popadły w nałóg...oczywista oczywistośc z której niewiele wynika bo my cały czas mówimy o dostępie narkotyków/alkoholu dla ludzi dorosłych. A to, że dzieci zdobywają i jedno i drugie bez wiedzy rodziców to nigdy się nie zmieni.
Przy wychowaniu takim jak dzis określanym"bezstresowym" to może rzeczywiscie lepiej żeby dragów nie legalizowac a alkholu zakazac. Bo nam społeczeństwo zdebilnieje.
|
Jakby były legalne=sklepy z narkotykami, każdy mógłby podejść do starego pijaka przed sklepem i dać mu kase żeby ten mu kupił. Teraz jak są nielegalne nie są aż tak dostępne. A zresztą po co my dyskutujemy na ten temat, narkotyki NIGDY nie będą legalne i ja się z tym dobrze czuje.
@Up
No to chyba logiczne, ale trafia mnie szlak jak ktoś mi próbuje wmówić, że dla niego amfetamina jest zdrowa bo on jest silnej woli i się nie uzależni i trzeba legalizować