Zobacz pojedynczy post
stary 17-01-2009, 20:54   #12481
Suczy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Ziębice

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Krokodylek
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez montura Pokaż post
Gdyby te 50% kobiet nie glosowalo na hesbollah (moglem pomylić pisownię), ktory po dojsciu do wladzy obiecywal zniszczenie narodu izraelskiego raz w tygodniu to nie doszloby do tego. Palestynczycy twierdza uparcie ze Izarael nie ma prawa buty, bo oni byli na "tych" ziemiach pierwsi. Podczas gdy Oba te narody powstaly pod koniec(podczas) drugiej wojny swiatowej. Z tym ze izrael zajal sie budowa panstwa a palestyna starala sie znisczyc oponenta. Izrael zajal strefe gazy poniewaz z terytorium tego obszary prowadzono ostrzal rakietowy. Nie oddal go to fakt, ale po co mialby to robic? Zeby znowy bac sie rakiet? Kilka lat temu, mimo wszystko Izrael wycofal sie ze strefy gazy i dazyl do pokoju. W koncu kazdy maprawo do zycia, a Palestynczycy moze w koncu docenia to ze Izrael ich nie zniszczyl (co palestynczycy zrobiliby na pewno gdyby sytuacja militarna byla odwrotna).
Co wtedy zrobili muzulmanie? Oczywiscie wybrali demokratycznie terrorystyczna organizacje ktora zasiada teraz w najwyzszych kregach wladzy. Co wiecej wnowili oni ostrzal rakietowy terytorium Izraela. Co sie jeszcze zdazylo w regionie? Swiezo wybrany prezydent Iranu rowniez zapowiada zniszczenie Izraela.

Ja osobiscie wogole im sie nie dziwie ze w koncu postanowili cos z tym zrobic. Mam tylko nadzieje ze inne kraje beda kontrolowac aby nie dochodzilo do ludobójstwa.

@edit
Nie bede odpisywal no-nameom
Narody powstaly duzo wczesniej ;p panstwa zostaly utworzone po 2 wojnie natomiast co do histori to z tego co wiemy arabowie (semici) przybyli w te rejony wraz z upadkiem panstwa hamurabiego (walnie sie do tego przyczyniajac) natomiast zydzi (wg bibli) w czasach ramzesa 2 z czego wnioskowac mozemy ze rzeczywiscie pierwsi byli tam arabowie XIII w p.n.e natomiast zydzi X. Co do reszty sie calkowicie zgadzam;p ale nie wim czy silą uda sie zydom spacyfikowac palestynczykow.
Suczy jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.