Zobacz pojedynczy post
stary 21-01-2009, 14:51   #662
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo Pokaż post
Hum, może pod wpływem narkotyku (czyt. niefizjologiczne)?
To źle się wyraziłeś. "Podejście fizjologiczne"? Chyba raczej "stan fizjologiczny". Co nie zmienia faktu, że nie masz racji, mechanizm przewodzenia impulsu w neuronie jest niezmienny.

Cytuj:
Tylko zastanawia mnie jedna rzecz... czy nie są to skutki długotrwałego przyjmowania narkotyku (bo np. przy marihuanie są napisane trwałe skutki).
Możesz mi wierzyć na słowo, że nie. A przy marihuanie wymienili obok siebie zarówno trwałe, jak i chwilowe skutki (przynajmniej w moim wydaniu).

Cytuj:
lecz hamowanie wytwarzania serotoniny i zwiększanie noradrenaliny na bank już nie jest wskazane
U mnie jest "zmienia poziom przekaźników w mózgu". Nie pamiętam dokładnie jak zmienia, ale wiadomo, że musi zmieniać, jeśli ma wpływać na świadomość. Poziom neuroprzekaźników podlega ciągłym wahaniom i czasowa zmiana nie musi mieć wcale długotrwałego wpływu.

Cytuj:
tak samo jak silne pobudzenie ośrodkowego układu nerwowego
To jest uproszczenie, mechanizm działania nie polega na prostym pobudzeniu. Jak chcesz poznać szczegóły, to masz je tutaj:
http://www.erowid.org/psychoactives/...article2.shtml
Ale szczerze mówiąc mi się nie chce tego czytać, więc wątpię, żeby chciało się Tobie (zresztą nie wiem, jak stoi Twój angielski). Naczytałem się o LSD wystarczająco dużo, żeby wziąć na swoje sumienie całkowitą odpowiedzialność za stwierdzenie, że jest niegroźne pod względem fizjologicznym. Natomiast za wpływ na psychikę nie ręczę, bo to kwestia mocno indywidualna.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kasiek123321123 Pokaż post
A wiecie co? Mimo ze mam 16 lat nigdy nawet fajnki niezapalilam heh
Papierosy (tytoniowe) to ostatnia rzecz, jaką bym komuś polecał.

Cytuj:
A z reszta papieros czy cos tam innego w rekach dziewczyny jest bleeee
Fajnie, że tak uważasz, bo niestety z moich obserwacji wśród znajomych i na ulicy wynika, że papierosy są znacznie popularniejsze wśród młodych dziewczyn niż chłopaków.

@Kikuslav
Co to za grzybki w Twoim avatarze?
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem