Zobacz pojedynczy post
stary 21-01-2009, 15:25   #669
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
To źle się wyraziłeś. "Podejście fizjologiczne"? Chyba raczej "stan fizjologiczny". Co nie zmienia faktu, że nie masz racji, mechanizm przewodzenia impulsu w neuronie jest niezmienny.
Skoro tak twierdzisz.

Cytuj:
Możesz mi wierzyć na słowo, że nie. A przy marihuanie wymienili obok siebie zarówno trwałe, jak i chwilowe skutki (przynajmniej w moim wydaniu).
U mnie w tej samej kolumnie ze skutkami trwałymi (gdzie jest informacja o trwałych skutkach marihuany) jest ta informacja o przedawkowaniu LSD (irracjonalne zachowania).

Cytuj:
U mnie jest "zmienia poziom przekaźników w mózgu". Nie pamiętam dokładnie jak zmienia, ale wiadomo, że musi zmieniać, jeśli ma wpływać na świadomość. Poziom neuroprzekaźników podlega ciągłym wahaniom i czasowa zmiana nie musi mieć wcale długotrwałego wpływu.
Nie musi ale może mieć, i właśnie oto mi chodzi! Tak samo jest z każdą inną używką. MOGĄ mieć wpływ, ale NIE MUSZĄ.

Cytuj:
To jest uproszczenie, mechanizm działania nie polega na prostym pobudzeniu. Jak chcesz poznać szczegóły, to masz je tutaj:
http://www.erowid.org/psychoactives/...article2.shtml
Ale szczerze mówiąc mi się nie chce tego czytać, więc wątpię, żeby chciało się Tobie (zresztą nie wiem, jak stoi Twój angielski). Naczytałem się o LSD wystarczająco dużo, żeby wziąć na swoje sumienie całkowitą odpowiedzialność za stwierdzenie, że jest niegroźne pod względem fizjologicznym. Natomiast za wpływ na psychikę nie ręczę, bo to kwestia mocno indywidualna.
Szczerze to jestem aktualnie zawalony zadaniami z chemii i nasiennymi z biologii, jak znajdę trochę więcej czasu to przeczytam.

Ostatnio edytowany przez Gonzo - 21-01-2009 o 15:26.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem