Osobiście wolę druida

Wygodniejszy exp na dragach (hailstorm rod) no i chętnie brany na różnorakie hunty ze względu na swoje umiejętności lecznicze

Ma on jednak dużo wad takich jak lipny terra wave ^^ (zdecydowanie wolę vis hura u MS'a) i hity z Eternal Winter na PvP zawsze wydawały mi się gorsze od UE MSów na tych samych lvlach

Aczkolwiek obie profesje dobre do PGowania (drutem zrobiłem 8 -> 100 w 54 dni ^^) na początku szybko slimy + Guardy na Dwarf Mines do 33 i od 33 tomb (polecam Peninsula za tp z wand + frigo albo jakiś inny strike i gfb przy lurowaniu 2-3 vampów + ghoule etc.) od 50 Ancient Scaraby (i znów najlepsze moim zdaniem najbliższe na północny zachód od lewej bramy Ank, swoją drogą ASy najlepiej z WOI + e-flam no ale hailstorm i flam też daje rade) na zmiane z VDL ew. EDL (z ropowaniem bo na małym lvlu ciężko wziąć 4 dragi na klate ^^). Na 80+ z dużą ilością gotówki można się wybrać na Warlocki (MOLTS - Demona) z SD, dobry exp (200+k/h) + waste, przynajmnie ja nigdy profitu nie wyciągnąłem ;p aczkolwiek teraz można lighting sety/rotsy itd sprzedawań u NPC więc i waste mniejszy No i to w sumie tyle, ja na tych expowiskach spędziłem całe 2,5 miesiąca grania moim EDem, po czym sprzedałem na 119 lvlu

. Wracając do tomba, warto robić lootbagi z ghostów (ancient shieldy/obsidian lancy ze stalkerów etc. + kasa, zwykle wraca się za suppliesy a i czasem z vampka v-shield zleci ;])