Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gold Raven
Te gry aż tak bardzo się nie różnią.
Brak nakazu opuszczenia Rookgaardzu jak dla mnie jest błędem twórców ... niezamierzonym ale jednak błędem którego teraz już w pełni nie naprawią gdyż ciągnie to za sobą zbyt duży ciężar rozprawienia się z graczami którzy tam zostali - a jest ich teraz całkiem sporo.
Aby zrozumieć podstawy tej gry to wystarczy tutorial który teraz jest ... bez możliwości wejścia na Rookgaard, na samym końcu tego tutoriala powinno się wybierać profesję i koniec ... przygoda na Mainlandzie się rozpoczyna. Jak twórcy chcą żeby postać wyszła na 8 poziomie to dają za ukończenie kolejnych części tutoriala odpowiednie nagrody doświadczenia. Oczywiście gracz po przejściu danego obszaru nie może się cofnąć (np: są bramki podobne do tych co przepuszczają tylko postacie o danym poziomie i wyższym).
Czy ma sens zabawa na tej wysepce?
Cóż ilość graczy jaka tam została (włącznie ze mną) powinno wystarczyć za odpowiedź. Widać jakiś sens tej gry jest ... dla każdego inny.
To po prostu jest możliwość ... ludzie to uwielbiają  ... jeżeli można to czemu z tego nie skorzystać? to niekoniecznie musi być logiczne -.^
W grach logiką się nie kieruję ... to tylko osłabia przyjemność grania. Czy dla ciebie logicznym jest to że multum żeńskich postaci w grze to faktycznie faceci w RL?  (taki głupi przykład ale co tam hehehehe).
Dalej twierdzę że nie jesteśmy potrzebni ... jesteśmy skutkiem uboczny stworzenia tej wyspy. Tak jak teraz są ludzie którzy pozostają na wyspie gdzie można już zabijać postacie ale nie jest to jeszcze Mainland -.^ (szczerze mówiąc nigdy tam nie byłem i nie wiem nawet jak tam jest).
EDIT:
Widać jakiś sens tej gry jest ... dla każdego inny.
Pozdro
Gold Raven
|
Nie ma to jak pogadać z kimś mądrym

Dla mnie obie gry się różnią i to bardzo,ale to zostawmy już w spokoju

Zgadzam się z tobą,że brak nakazu opuszczania rooka to błąd twórców,ale widocznie, tak jak już wcześniej wspominałem może myśleli że to będzie zrozumiałe dla gracza że po osiągnięciu 8 lvl wyjdzie na maina.
Do tutorial, który jest od niedawna się nie wypowiem zbyt wygórowany sposób,gdyż przechodziłem go tylko raz, lecz myślę że to wystarczy.Tu się nie zgodzę z twoją opinią. moim zdaniem po przejściu tutorial, gracz uczy się tylko posługiwania sterowania, nic więcej, dlatego potrzebny jest rook na którym tak naprawdę uczymy się czym jest tibia, może inaczej, czym jest cząstka tibi. Z tym cofaniem, hummm....jakoś nigdy bym się do tego nie przekonał, może dlatego że nie ma to dla mnie sensu.
Uwierz mi, ja nie mam nic przeciwko graczom którzy zostają na rooku , ja po prostu nie widzę sensu w tym. Niestety,każdy z nas jest inny i każdy robi co zechcę. Pięknie to ujołeś, pisząc '' Dalej twierdzę że nie jesteśmy potrzebni ... jesteśmy skutkiem uboczny stworzenia tej wyspy....'' i to powinna być puenta tego tematu.