Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Miuek
Czemu traktujecie każdego rookstayera, jak bota? Znam 100+ rookstayera i mam pewność, że nie używa bota, bo cały czas z Nim gadam ;p
|
Sam sobie zadaję identyczne pytanie i nie mogę nadziwić się czasem ignorancji pozostałych graczy. Widocznie jest dla nich nie do pomyślenia, że ktoś może własnoręcznie sterować postacią aż godzinę, a czasem nawet dwie i trudzić się nad zdobyciem kolejnego poziomu dwa tygodnie. Pytanie tylko ile tibia bottów sprzedawanych aktualnie na allegro jest nabywanych do wykorzystania na Rookgaardzie? Obserwując ilość klientów widać, że rozchodzą się jak świeże bułeczki, aż żal patrzeć na zaangażowanie rodaków...
Nie sądzę, aby CIPSoft zrobił cokolwiek w celu ograniczenia rozwoju postaci na Rookgaardzie, w końcu gra tu bardzo wielu ludzi i płacą za taką możliwość. O "downgradzie" jakiejkolwiek postaci nie ma mowy, z prostej przyczyny - nieuzasadnione naruszenie czyjegoś dobra, nawet niematerialnego, osiągniętego przy nakładzie czasu i finansów, groziłoby koniecznością zwrotu poniesionych kosztów. Myślę, że jeden na "milion" graczy porwałby się na pozwanie za coś takiego CIPsoftu do sądu i miałby spore szanse na wygraną.

Poza tym byłaby to zła reklama dla produktu takiego, jakim jest Tibia, a producent zrobi wszystko, aby wydusić te parę groszy od graczy.