Temat: Serwer Nerana SS Odsłona 4:)
Zobacz pojedynczy post
stary 30-01-2009, 22:55   #2050
Esprit
Użytkownik Forum

Esprit's Avatar

Data dołączenia: 28 12 2008

Świat: Nerana
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez szkapamujwruk Pokaż post
wiecie co,tak myslac obiektywnie (prosze na chwile zapomniec o wszystkich sprzeczkach i pomyslec) to co teraz zrobil cipsoft jest bardzo...wygodne.
Wiadomo ze 80% lub nawet wiecej tibijczykow na*******a na botach.
Zalozmy,co tydzien cipsoft otrzymuje 20 reportow na danego gracza,jak iz bodzio jest na topie to wezme sobie bodzia na przyklad.
20 reportow tygodniowo na bodzia,pare wizyt gma,bodzio recznie na*******a potworki nie luruje full kultura.Ale reportow duzo,wczesniej banik za bota byl...
A w sumie czemu by se go nie pierdolnac razem z reszta nawet jesli teraz nie lamie zasad? mniej reportow bedzie,wiecej wolnego czasu.
complain? jaki complain? i co z tego ze ban za nic? chuj ci w dupe nygusie,napisalismy w newsach ze dowody mamy i mamy was w dupie.
nie mowie ze kazdy zbanowany byl uczciwym graczem ale iz jest to bardzo wygodne zeby pozbyc sie osob ktore zaklocaja spokojne zarobki cipsoftu.

Ten post nie ma w zamiarze chronic bodzia czy cos w tym stylu,nie obchodzi mnie klotnia na temat czy bodzio pije ze szklanki czy z kubka,ma on na celu uswiadomienie wam ze cipsoft bardzo wygodnie nagina zasady na swoja korzysc.
Dostalem bana na palku,wisi mi to,nie gralem z tydzien,okej,specialnei sie nie dziwie w koncu jakims fair playerem nie bylem,ale ze noobchar ktorym ostatnio botowalem w marcu 2008 ma tez bana? jakis 50 lvlek facc na ktorego logowalem ostatnio w marcu? to mi zupelnie nie pasuje,teoria Daniela (tworca ***********) o tym ze cipsoft lamie prawo zamieszczajac w kliencie tibii rodzaj kodu/programu (nie wiem,nei znam sie) ktory sprawdza liste zainstalowanych programow i po wykryciu NG/BD/czegokolwiek innego dodaje acc do blacklisty jest calkiem wiarygodna,ale ma pewne wady.
Dlaczego 70% zbanowanych to userzy blackd?
Blackd ingeruje w klienta,natomiast ng/elf jest dodatkiem do klienta,z pewnoscia jest to bardziej zaawansowane ale nie bede w to wnikac.
albo przypadek albo cipy stosuja inna metode i zamiast sie nasmiewac radze tym ktorym zalezy zeby dalej grac/bocic kminic czym bylo to spowodowane i jak temu zapobiec.
/K~
Hmmm.. Karo nie zgdzodze się z Tobą w jednej rzeczy osobiście uważam i potwierdziło to kilku informatyków których się pytałem, że BlackD jest bardziej niewykrywalne niż NG co do elfbota nie mam pojęcia za nowy ten bot. Ale nawet taka głupia rzecz jak chcesz wyłączyć NG to Ci się klient wyłącza a w BlackD jest wszystko osobno.
Esprit jest offline   Odpowiedz z Cytatem