Cytuj:
Oryginalnie napisane przez himato
Mam watpliwosci. CIP-y daly bana ponad 10% kont. Wiele z tych kont mialo pacca-a czyli wykupiona !!!!!!!!! za rl pieniadze mozliwosc szerszej "grywalnosci". Umowa zawarta byla pomiedzy wlascicielem konta a wlascicielem gry. Czy zatem obdarowaniem banem (30 dni pomniejszony pacc) nie jest jednoczsnie zlamaniem umowy handlowej zawartej miedzy stronami w rl swecie. Dotyczy to zwlaszcza sytuacji kiedy CIP odmawia uzasadnienia bana, odmawia kwestii zazalenia na jego arbitralna decyzje.
Jeszcze wiecej watpliwosci mam przy apriorii decyzji CIP-a w stosunku do kasowania konta z pacciem. Czy CIP nie jest zobowiazany do udokumentowania zlamania zasad gry a w przeciwnym przypadku (jednostronne wymowienie warunkow umowy) do zwrotu pieniedzy uzyskanych z pacca na danym koncie.
|
Zaczynajac gre w tibie i twożąc konto potwierdzasz że zapoznałeś się z regulaminem w którym wyraźnie napisane jest , że przestrzeganie zasad gry jest obowiazkowe, a ich łamanie oznacza ze to Ty nie przestrzegasz umowy z nimi zawartej. Jestem niemal pewien iż który kolwiek z zbanowanych wystąpił by na drogę prawną w celu dochodzenia swoich praw ( zapłacił za pacc chce grać), to cipsoft znalazł by dowody. Jak sam napisałeś zbanowanowano tylko 10% kont, dlaczego ? Ponieważ to jest tylko ostrzeżenie.
Pozatym raz już tak było, że pobanowali a potem odbanowali część.