Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk
@Lasoooch
Zgłosiłes kiedyś kradzież, pobicie, cokolwiek?
Miałeś przyjemność 'porozmawiać' z patrolem za siedzenie na ławce?
Znaczną część policjantów powinno się je**ć. Sam się śmiałem z tych wszystkich hawudepe na murach jeszcze do niedawna, no ale cóż trzeba się samemu przekonać
|
Raz zgłaszałem pobicie, nie było żadnych problemów. Raz zostałem spisany za picie alkoholu (... po wypiciu ćwierć puszki piwa - więc oczywiście się wkurzyłem), ale jak robię coś wbrew prawu to mam świadomość konsekwencji, a panowie policjanci wykonali swoją pracę rzetelnie, kulturalnie, pogadaliśmy z nimi, pożartowaliśmy - nie zgłosili sprawy do szkół, nie wystawili mandatów, nic. Oczywiście są wśród nich karierowicze i nadgorliwe mendy, ale tacy ludzie są wszędzie, a wśród służb zwłaszcza, bo mają jakąś władzę. Byłem świadkiem wystawienia 50 zł mandatu za leżenie na ławce na dworcu (chłopak trzeźwy, młody - zmęczony czekał na pociąg, było miejsce to się położył zamiast siedzieć. Miejsca nikomu notabene nie zajmował, wszystkiego 4 osoby w zasięgu wzroku były i ze dwie ławki całe wolne) więc złą stronę też skądś znam. Ale co innego 'j*bać pojedyncze przypadki nadużyć i złego zachowania ze strony policjantów, nawet jeśli są dość częste', a co innego 'j*bać policję'.
A ci krzyczący 'hwdp' i 'jp' to na ogół ludzie, których wolałbym nie spotykać na ulicy, tym bardziej, jeśli w pobliżu nie ma policji.
edit: btw chyba nie uważasz, że dorzucanie na biało niezwiązanego z tematem wulgarnego antypolicyjnego hasła jest normalnym i zdrowym zachowaniem? Bo dla mnie to wygląda na pozerskie popisy kinderdresa, który ledwo od ziemi odrósł i usłyszał, że kuzyna kumpla starszego brata 'psy' złapały, bo jumał komórki na swojej dzielni, więc policja jest zła i w ogóle. A to, że gość ma wpisane 18 w profilu świadczy o nim tylko jeszcze gorzej. Tym bardziej, jeśli to prawdziwy wiek.
Zwłaszcza, że już parę zasługujących moim zdaniem jedynie na pogardę postów Yakky'ego widziałem.