Zobacz pojedynczy post
stary 31-01-2009, 02:04   #97
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
@Lasoooch
Zgłosiłes kiedyś kradzież, pobicie, cokolwiek?
Miałeś przyjemność 'porozmawiać' z patrolem za siedzenie na ławce?
Znaczną część policjantów powinno się je**ć. Sam się śmiałem z tych wszystkich hawudepe na murach jeszcze do niedawna, no ale cóż trzeba się samemu przekonać
Raz zgłaszałem pobicie, nie było żadnych problemów. Raz zostałem spisany za picie alkoholu (... po wypiciu ćwierć puszki piwa - więc oczywiście się wkurzyłem), ale jak robię coś wbrew prawu to mam świadomość konsekwencji, a panowie policjanci wykonali swoją pracę rzetelnie, kulturalnie, pogadaliśmy z nimi, pożartowaliśmy - nie zgłosili sprawy do szkół, nie wystawili mandatów, nic. Oczywiście są wśród nich karierowicze i nadgorliwe mendy, ale tacy ludzie są wszędzie, a wśród służb zwłaszcza, bo mają jakąś władzę. Byłem świadkiem wystawienia 50 zł mandatu za leżenie na ławce na dworcu (chłopak trzeźwy, młody - zmęczony czekał na pociąg, było miejsce to się położył zamiast siedzieć. Miejsca nikomu notabene nie zajmował, wszystkiego 4 osoby w zasięgu wzroku były i ze dwie ławki całe wolne) więc złą stronę też skądś znam. Ale co innego 'j*bać pojedyncze przypadki nadużyć i złego zachowania ze strony policjantów, nawet jeśli są dość częste', a co innego 'j*bać policję'.

A ci krzyczący 'hwdp' i 'jp' to na ogół ludzie, których wolałbym nie spotykać na ulicy, tym bardziej, jeśli w pobliżu nie ma policji.

edit: btw chyba nie uważasz, że dorzucanie na biało niezwiązanego z tematem wulgarnego antypolicyjnego hasła jest normalnym i zdrowym zachowaniem? Bo dla mnie to wygląda na pozerskie popisy kinderdresa, który ledwo od ziemi odrósł i usłyszał, że kuzyna kumpla starszego brata 'psy' złapały, bo jumał komórki na swojej dzielni, więc policja jest zła i w ogóle. A to, że gość ma wpisane 18 w profilu świadczy o nim tylko jeszcze gorzej. Tym bardziej, jeśli to prawdziwy wiek.

Zwłaszcza, że już parę zasługujących moim zdaniem jedynie na pogardę postów Yakky'ego widziałem.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 31-01-2009 o 02:15.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem