Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk
Jakoś mnie to nie obchodzi, że na serwerze na którym gram jest hmm 100+ osób z 81 lvlem.
|
Mnie w sumie też nie, choć przyznam, że trochę zazdrość szczypie

i nie lubię jak ktoś odnosi taki czy inny sukces nie grając uczciwie. Ale to się da oczywiście przeboleć. Problem się pojawia, jak 90 z tych 100 osób to dzieciaczki (i bardziej chodzi mi tu o dojrzałość niż o wiek), które nabijają sobie niebotyczny level oszukując (bot, account sharing), po to, żeby robić to, co dzieciaczki zwykle lubią robić najbardziej - uprzykrzać innym życie. Zdaję sobie sprawę, że nie ma bezpośredniej korelacji - ktoś może expić uczciwie, po to, żeby potem męczyć innych, a ktoś inny - jechać na bocie i nie wadzić nikomu. Z doświadczenia wiem jednak, że wielu, jeśli nie większość, takich natrętów (na pvp zwanych najczęściej power abuserami, na non-pvp - lurerami), gra nieuczciwie, żeby jak najmniejszym kosztem stworzyć sobie potężną postać, żeby być nie do ruszenia. Dlatego też jestem pewny, że bez botów i account sharingu, graczy nie mających respektu do nikogo byłoby znacznie mniej albo przynajmniej nie siali by oni takiego spustoszenia.