Cytuj:
A te "wiarygodne" badania to mam rozumieć, badania "wybielające" homoseksualizm?
|
Bo taka prawda. Homoseksualizm występuje także w naturze, najczęściej (jeśli mnie pamięc nie myli) u większych kotowatych.
Cytuj:
Normą było, że większość (żeby to bardziej uzmysłowić jakieś 80%) filozofów, urzędników i wyższych obywateli miało swojego męskiego, 15-17 letniego kochanka.
|
Uznawanego za młodego, lecz nie chłopca, a mężczyznę.
Wtedy kategorie wiekowe był inne, także i długość życia ludzi.
Cytuj:
tu sie nie zgodzę jeżeli ktoś ma powiedzmy przykre doświadczenie z kobieta i nie chce oprawiać sexu to jest normalne , ale jak ktoś po takiej akcji przerzuca sie na mężczyzn to już nie normalne
|
Właśnie nie jest normalny. Bo przykre doświadczenie z kobietą jest urazem. Do tego poważnym - skoro przyniosło takie skutki.
Cytuj:
Tu już się posuwasz za daleko - w jakim stopniu się rodzi, a w jakim orientację nabywa, nie jest wcale pewne. Ale faktem jest, że to nie jest świadoma decyzja.
|
Ostatnio czytałem ciekawy artykuł o Bi. Tłumaczył on także od czego zależy bycie Homo/Bi/Hetero. Tylko nie chce palnąć gafy, czy to był dokładnie gen, czy coś a'la hormon.
Cytuj:
Z perspektywy czasu jestem pewien, że świadomość i własna wola odgrywają kluczową rolę w zakochiwaniu się. Gdybyś spotkał piękną dziewczynę/kobietę, która po prostu zniewala Cię z zewnątrz, a wewnątrz jest "hEhOwOm DiScoO KrEjzOlEcZKoM" nadal upierałbyś się, że nasz umysł/wola nie mają żadnego głosu w żywieniu do kogoś uczuć?
|
Zakochałeś się na podstawie pewnych "predyspozycji" organizmu. Tak jak twój organizm reaguje na obecność kobiet/ zdjęć biustu, itd. to nie zależy ty od ciebie. To twój organizm reaguje. Więc mówienie, jakby to było świadome jest kłamstwem. Ba - potwierdza to stare powiedzenie - miłość jest ślepa.
Cytuj:
hmm ja jestem zakochany w dziewczynie i nie mogę sie odkochać a widzę wiele wad. ale nigdy przenigdy nie mógłbym sie zakochać w chłopaku , nawet jak by był idealny pod względem charakteru po prostu nie mógł bym odrzuca mnie , mogę z kolega wypić winko z biedronki , mogę mu pomoc sie bić ale nigdy bym nawet nie pomyślał ze mógłbym być w jakimś zakochanym...
|
Bo seksualność twojego organizmu skłania się ku hetero. Dlatego. Jakby się skłaniała ku homo - byłoby odwrotnie.
Cytuj:
bo dla mnie te cale gejostwo to choroba i nie normalne i mnie nikt nie przekona
|
Znaczy, jesteś osobą tak ograniczoną umysłowo, że nie potrafisz nawet spróbować spojrzeć na sytuację z innej perspektywy.