Zobacz pojedynczy post
stary 31-01-2009, 23:30   #453
Tr0k
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 07 2007

Domyślny

Tak sobie czytam te wasze wypowiedzi i ręce opadają, ludzie nie piszcie, że koniec problemów z boterami jeżeli nie macie pojęcia jak te boty wogóle działają.

W Tibie nie gram już od paru miesięcy, jednak botami interesowałem się dość długo - na tyle długo żeby napisać własnego i swoje wiem na ten temat.

Stworzenie automatu, który wykrywałby boty jest z technicznego punktu widzenia niemożliwe z bardzo prostej przyczyny - porządny cavebot wysyła do serwera pakiety w taki sam sposób, w jaki robi to człowiek.
Odróżnienie bota od prawdziwego gracza po stronie serwera jest tylko teoretycznie możliwe np. uwzględniając powtarzalność jego zachowań, ale istnieje przy tym za duże prawdopodobieństwo pomyłki i jestem w 100% pewien, że Cipsoft nie zdecydowałby się na coś takiego.
Owszem można wykryć MC, magebomb'y, farmy uhmakerów a nawet LH (wiem co mówię ) ale z cavebotem sprawa jest bardzo skomplikowana i nawet gdyby powstał jakiś "wykrywacz" tego typu robotów to programiści NG czy blackd nie mieliby żadnych problemów żeby go obejść (tymbardziej, że czasem mam wrażenie że znają klienta tej gry lepiej niż Cipsoft).
Podsumowując, 5000 zbanowanych kont o których słyszycie zostały wg. mnie zbanowane za mc i inne tego typu zabawki.
Bardzo dobrze, że twórcy gry coś z tym robią ale nie oszukujmy się - to co naprawde wkurza graczy to caveboty.
Idealnej recepty na to nie ma - poprostu niech gejmasterzy wezmą się do roboty.

PS.
Cytuj:
Ja nie bociłem ! Program dawał mi tylko podmieniony wygląd i tylko ja go widziałem !
Posty takie jak ten potwierdzają moją tezę, że z cavebotami cipsoft nawet nie próbuje walczyć...

Ostatnio edytowany przez Tr0k - 31-01-2009 o 23:33.
Tr0k jest offline