Najpierw mojego "kolegę" cytatnę
Nie chce Ci nic mówić, ale na dzień dzisiejszy Yalahar to 1 wielki ots. Byłeś tam? Jeśli tak to nie zaprzeczysz.
Po 2 jak możesz sie wypowiadać o obecnej Tibii mając status 'niegrający' ? Mnie to bardzo "irytuje".
Poza tym nie wiem czy zauważyłes ale cytujesz aby zacytować, bo w większości odpowiedzi masz albo pytania, albo odpowiadasz poszczególnymi słowami a nie zdaniami. To ci inteligencji nie doda...
Mam pytanko, czepiasz się tych którzy mają bota tylko po to aby zbierał im GP.. Jak ty "kiedyś" grałeś próbowałes chociaż ustawić bota? Czy mówisz o czymś o czym nie masz pojęcia?
a teraz wtrące małe co-nieco:
Dużo postów się powtarza oraz wypowiedzi, także chciałbym coś powiedzieć i dodać od siebie.. Chciałbym aby to było ostatni raz ale i tak wiem, że niektórzy nie czytają 20 stron całego topicu tylko 3 górne posty i na nich uwzględniają całe zamieszanie na forum więc:
1
Chciałbym poruszyć same znaczenie "bot / botter". Wszyscy co
nie używają bota jest to dla nich 'rzecz', która zabija im potworki, chodzi po rotwormach 24/24. Otóź może i się zdziwicie, ale słowo BOT - tak, te słowo którego w grze nie używacie ma troche też inne zastosowania.
-Bot ma lighhacka (jasny pełen ekran dla niewtajemniczonych (czyt. tych co nie mają bota)).
-Przerzuca golda z potworków (Znam dużo ludzi z mojego "Świata gry" którzy używają bota tylko po to)
-Leczy sam (pomaga czasami cie wyleczyć w najmniej oczekiwynym momencie)
- I wiele dużo innych opcji o których można było by pisać godzinami, nie tylko "auto-exp".
Sam mam 93 MS, którym nigdy nie bociłem na exp, jedynie używałem aby widzieć kiedy się mana shield skończy, czy utana vid.
Mam też paladyna, na 97 lvu. Gra mi się nim dobrze... pomimo że używam czasem bota na cavehunting.. Proszę mi powiedzieć komu to przeszkadza:
Ide na tomba gdzie nikt nie expi i tam stawiam bota.. włączam film z dvd i oglądam. Co 15min~ minimalizuje film i patrze czy wszystko ok z botem. Skoro widzę, że jestem sam na respie, i nikt mi nie pisze o respawn, dlaczego mam się czuć, że jestem zły bo boce? Boce bo po 1 lv wpada a nie musze klikać jak głupi poza tym mam po kilku godzinach bocenia na dobrego hunta (czyt. waste) z kolegami. I mi taka gra odpowiada.
2
Wszyscy piszą "Zbanować wszystkich boterów, boterzy to chu**" , inny też pisze "słyszysz sygnal to lecisz do komputera i po minucie odpisujesz".
Mówię tu stanowcze
nie .
Mój kolega boci na calmerze 3 charami po 100+. Z nocy z jednego chara ma jakieś 30k w kasie na żółwiach/małpach/scarabach.
Co mu daje 90k czystego zarobku z nocy. Boci odkąd stworzył te postacie. GM przyszedł może ze 2 razy.
Sygnał w nocy go budził i gadał z gmem, że nie boci. Był on na niejednej "zielonej" imprezie i alkoholowej, uwierz mi. I nigdy nie przypominam sobie aby na imprezie mówił "Boże, a jak przyjdzie GM bo ja boce teraz?!"
3
Cały czas są posty "żal mi boterów", "masz 15 lat", "tipjaa jest łatwa więc nie boć w nią".
Bot nie jest uczciwy, to prawda. Kiedyś na forum org widziałem screena jak koleś wrzucił screena i było widać bota na nim. Expił na behemotach. Padały posty typu:
- Boże ty masz bota, jesteś debil bo to on expi za ciebie.
I takiego myślenia nikt nie zmieni, bo boter nie przetłumaczy normalnemu graczowi, że on nie stawia bota na noc na behemotach a jak wstaje rano z łóżka ma 20 lvi wbitych...
Mówię jeszcze raz, wszyscy tu mówią o tym jak to boter bije im potworki, a więc:
ng- automatycznie omija potwory które znajdują sie 1 sqm od postaci jakiegoś gracza. Czyli np. skiluje czy po prostu expi.
Tibia auto - ignoring monsters ma opcje.
w BlackD i ElfBot się nie orientuję.
Także moim zdaniem bardziej ja jestem wkurzony jak skiluje i widze kolesia co podchodzi i mówi "br?" a potem bije mi slima. Wtedy jestem wkurzony.
A nie jak ide na exp i widze ze ktoś boci. Wiecie co w tedy robię?
MAM W BACKPACKU KILKA ITEMOW DO DOMKU, TAKIE PACZKI JAK PARCELE, ŻADEN BOT PRZEZ NIE NIE PRZECHODZI, JAKI MACIE PROBLEM ABY MU ZABLOKOWAĆ WAYPOINT (STANĄC NA NIM) A POTEM OBRZUCIC GO DOOKOŁA TYMI SKRZYNKAMI!?Wtedy bot ma 15 min wolnego i daje mu automatycznie logout - wierzcie sprawdzona metoda.
Nie mówię, że bocenie jest ok - powinni zbanować ludzi co bocą i nie są przy kompie 23/24 to prawda.
A co z tymi co lażą bez botów i biją ludziom slimy podczas skilowania? Przemyślcie to...
Ale aż mi szkoda słow jak ktoś piszę ze tylko używa bota do przezucenia gp a ktoś i tak mówi ze to boter i musi zostać ukarany.
Proszę nie walić znowu postów takiego typu które już się powtarzały tylko po prostu przeczytać wyraźnie mój post.
Oczekuję na komentarze.
P.S Coś czuję, że kilka tematów które chciałem jeszcze poruszyć uszły mi teraz z głowy, ale zapewne później sobie przypomne czytając wasze posty.