Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Instynkt
Obecna postac Rookgaardu nie potrafi zaoferowac graczom prawdziwej rozrywki i przygody.
|
Ale to nie jest usprawiedliwienie dla botterów rzecz jasna? Jeżeli komuś granie na Rooku nie sprawia radochy to gra na mainie. Piszę w obronie tych, którzy zostali na Rooku bo jego forma im odpowiada.
Cytuj:
Czlowiek jest zlozona istota, knuje i kombinuje w kazdy mozliwy sposob, by ulatwic sobie zycie. Doskonale rozumie takie podejscie i dlatego nigdy nie negowalem cheaterow, botterow, sharerow, hackerow itp itd etc.
|
Tu się nie zgodzę. Ideą gry jest rywalizacja na równych warunkach. Nie Tibii, ale jakiejkolwiek gry. Jeżeli o mnie chodzi to nieważne czy ktoś używa cavebottera, autospella, autofisha, itd. czy tylko używa bota do zbierania gp z ciał. Dla mnie tak samo powinien dostać delete konta bez możliwości odwołania się. Nie chcę jednak aby przez takich idiotów cierpieli gracze, którzy wspomagaczy nie używają i są uczciwymi Rookstayerami.
Cytuj:
Expienie / Skillowanie / Trapowanie / Kolekcjonowanie / itd ... te czasy staly sie historia. Wina nalezy obarczyc wylacznie kolejne zmiany wprowadzane przez CipSoft.
|
A za komuny to panocku było lepiej. Sorry do mnie taka argumentacja nie trafia. Bo niby co CipSoft zepsuł. To że bank dał? Addony? Jeżeli komuś nie pasuje formuła Rooka - wychodzi na main. Formuła Tibii - wychodzi do innej gry. Dla mnie to nie jest usprawiedliwienie dla botterów. Jeżeli ktoś nie lubi Tibii może nie grać. To tak jakby powiedzieć (takie małe porównanie) że ta gra mi się nie podoba i nie będę w nią grał. No ale jak już można pobotować to czemu nie.. ten temat ma bronić prawdziwych Rookstayerów grających bez dopalaczy. Takie było moje zamierzenie. Jak się komuś Rook nie podoba, ale z botem to inna sprawa - powiem krótko - jak dla mnie może wypier..
Cytuj:
Mentalnosc None. To takze uleglo zmianie. Niegdys podejscie Rookstayerow wygladalo nieco inaczej.
|
Ale to nie wina CipSoftu. Mentalność graczy.. czyli nas, ludzi. Bo nagle część ludzi zaczęła botować to co.. ja też muszę? Bo przegonią mnie z lvlem? I tak się to zaczęło samo nakręcać. Podziwiam rookstayerów. Ale tych, którzy nie poszli za owczym pędem. Mam kumpla co 5 lat gra tylko na Rooku.Tak, to jego main char. Gra na Hiberni i nieraz widzę jak u niego jestem że idzie rozwali komuś coś na quescie, itd. Ma gdzieś czy botterzy go przegonią z lvlem, czy musi sam ruszyć myszką i wsadzić gp do plecaka. I dla takich ludzi jak on bronię formuły Rookgaardu. Nie mam pojęcia czy bootowałeś czy nie, nie ślędzę forum. Jeżeli nie, to witam. Jeżeli tak to wedle nie nie masz prawa w ogóle się odzywać w tym temacie (nie kieruję tych słów teraz personalnie do Bove ale do każdego piszącego tutaj) bo to przez takich jak Ty jest cała ta dyskusja, która w większości postów równa Rookstayerów do botterów.
Cytuj:
Expisz recznie? Swietnie. Jedziesz na bocie? Trudno.
|
I może stąd różnica zdań. Mnie wkurza że ktoś ma mentalność cheatera, bottera. Uważam że jak ktoś gra, bierze udział we współzawodnictwie to niech to będzie uczciwie. Nie mam zbyt wielkiego mniemania o różnej maści oszustach. I mieć nie będę. Bo to jest właśnie problem Tibii. Nie upki, zmiany w heal system czy w czarach. Ale właśnie botterzy.
Cytuj:
Usuniecie postaci po tylu latach (np mojej) przypozyloby CipSoftowi wiele problemow poprzez wytoczenie spraw sadowych z racji tego, iz wlozony wysilek i ewentualnie zakupione wczesniej PA straciloby sens/wartosc/w niektorych przypadkach skutkowaloby to depresja i innymi powiklaniami/itd. Zakladajac postac automatycznie podpisujesz swego rodzaju umowe, dajaca Ci szereg praw
|
Hoho tu już się zagalopowałeś. Wszystko w Tibii jest własnością CipSoftu. I nawet jak dostaniesz delete konta to jasne możesz wytoczyć sprawę ale jej nie wygrasz. Przeczytaj ponownie umowę jaką z nimi zawierasz w czasie zakładania konta. Najlepiej tym razem dokładnie i dwa razy. Jak im jutro padnie jakiś server i wykasują się dane wszystkich graczy to i tak sprawy nie wygrasz. Będą chcieli odzyskać dane ze względu na to aby utrzymać klientów, a nie 'bo możesz im sprawę wytoczyć'.
Cytuj:
Sama propozycja zostala rzucona ot tak, bez zadnych logicznych argumentow. Na dobra sprawe 70% poparlo ten projekt, tylko zadno z nich nie napisalo dlaczego.
|
No naprawdę, nie trzeba być Einsteinem żeby prześledzić temat na Tibi.com (a nawet tutaj!) i zobaczyć co się przewija w prawie każdym poście.. boty, boty, boty..
Cytuj:
topic sam w sobie jest ciekawy. Sposob jego prezentacji jest zalosny jak i jego tresc.
|
Prezentacji? Co ssy miałem dawać? Napisałem to co jest na tibia.com no i wyszła dyskusja. Więc dla mnie ok że ludzie postanowili wyrazić swoją opinię.
Cytuj:
Dawno nie mialem okazji wypowiedziec sie w czyms konkretnym. Moze powrot do starej wersji bylby rozwiazaniem? Przywrocenie starych zasad trapowania utemperowalby boty, a jednoczesnie odswiezylby atmosfere na coraz bardziej zagrzybialym Rookgaardzie ^^'
|
Ta? A wg. mnie usunięcie botterów wszystkich znacznie odświeżyłoby Rookgaard.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zyphius-Knight
Co z tego ze rookstayerzy niby pomagali innym i niby nie liczyl sie dla nich lvl. Skoro nie liczyl sie dla nich lvl czemu taki Sunrise ma teraz 100lvl ? Komu by sie chcialo siedziec na wolfach przez x lat?
|
Taki Sunrise gra x lat i skoro bije potwory to następstwem tego jest - uwaga fanfary - wzrost lvlu. A Ciebie nie nudzi bicia demów i behe przez x lat? Tibia to tylko gra i niech każdy gra dokładnie w taki sposób, w jaki jemu przynosi frajdę. A to że niektórym frajdę przynosi tylko cheatowanie to temat na osobną dyskusję
Cytuj:
to ze sie lizesz dupe to nie znaczy ze instynkt odpali Ci 1k na rooku...
|
A Ty jakiś wysłannik ludzi z maina co Ci zapłacą za Twoje argumenty? To że ktoś się z kimś zgadza to zbieżność opinii tylko.
Cytuj:
nie lubie rookstayerow to nie znaczy ze powinno sie ich usuwac, niszczyc, nienawidzic kazdy ma inne zdanie oni graja w tibie na swoj wlasny sposob, a my na wlasny, czesc tibijczykow wybralo gre na rooku dla roznych celow
trapowanie,bicie lvl'a, niby pomaganie innym,sranie,szczanie itp
|
Zgodzę się z Tobą (i nie nie chcę 1k na mainie

). Każdy ma prawo grać jak chce nawet jeżeli nam się to nie podoba. Rookstayerzy nie postępują wbrew Tibia Rules (dla mnie botter na Rooku to.. botter na Rooku a nie Rookstayer.. żeby jasność była) więc jest ok. Niech mają swoją frajdę z gry.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer
Niestety chamy mają prawo domagać się expa, by się jak najszybciej z tej wysepki urwać. Rookstayer z założenia nie miał istnieć, Cipki zobaczyły w nich kolejną kopalnię, z której można czerpać kasę - bo niby po co by dodawali te addoniki? Są to i się na nich zarobi.
|
To ja mam prawo domagać się expa na mainie i wbijać z tego powodu ludziom na hunty? Rookstayerzy też mają prawo do expa. Nie ma żadnego punktu w Rules, które zabraniałoby im tego. Więc takie sobie gadanie.