Zobacz pojedynczy post
stary 02-02-2009, 00:01   #374
Xevez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 11 2008
Lokacja: Silesia Inferior

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Poziom: 174
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Oprócz paru rzeczy, nie mam się do czego przyczepić:
- piszesz, że bs jest na queście od 40 lvla, bs quest jest od 45lvla
- hero wcale nie jest najlepszym źródłem zarobku;d wszystko zależy od szczęścia - raz w godzinę jesteś 10k na plus, raz w 3 godziny nic nie spadnie zarobić się więc da, ale nie nazwał bym tego numerem jeden;d
- na chorze samemu można wyciągnąć 70k/h;p

@up
nawet do 100 możesz w takim biegać;p ale na 70 lvlu można by już legi zmienić na golden i kask na demon

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hazar M.
Witam, czytam inforamcje o kni (gram pierwszy raz), czy w tej profesji mlvl ma jakieś znaczenie? Światło chyba zawsze tak samo mocne i tak samo długo się pali, exury raczej kiepskie, używa się głównie potionów. Widziałem porady, żeby leczyć się magią, ale na niskim poziomie chyba bezpieczniej health potion nosić niż mane. Jeśli jestem w błędzie proszę o wyprowadzenie mnie z niego.
imo mlvl ma dość duże znaczenie, jak masz zamiar grać knightem na dłuższą metę, to zdecydowanie bardziej opłaca się go 'skillować' poprzez leczenie się exurami, zamiast potionami. Dlaczego? Każdy knight na wyższym poziomie leczy się exurami na każdym expowisku. Na 7 mlvl exura dawała mi około 40-45 hp, na 8 już około 50hp. I teraz powiedzmy, że expisz na frostach, używasz manasa (~100 many dodaje)=5x exura. Na 8mlvl dostajesz 250hp, na 7mlvl już tylko 200hp. Idąc tym tokiem, aby wyleczyć się za 1k hp, to na 7 mlvlu pójdzie 5 manasów, na 8 już tylko 4, a to, na dłuższą metę, jest duża róznica (na 1,5-2h hunta zamiast 20 bp manasów, zużywasz tylko 16bp, czyli 4k róznicy)

Ostatnio edytowany przez Xevez - 02-02-2009 o 00:09.
Xevez jest offline   Odpowiedz z Cytatem