Zobacz pojedynczy post
stary 02-02-2009, 09:31   #28
SpoconyKrystyna
Użytkownik Forum

SpoconyKrystyna's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2008
Lokacja: Białystok

Stan: Na Emeryturze
Świat: Arcania
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez himato Pokaż post
Myslisz ze chodzi mi o smiesznosc czy o zasady!

1. Od kiedy obowiazek udowodnienia niewinnosci spoczywa na oskarzonym? Zawsze mnie uczono, ze obowiazek udowodnienia winy spoczywa na oskarzajacym. Do momentu udowodnienia winy oskarzany jest (powinien byc) uwazany za niewinnego! Tak jest od czasow rzymskich! Ale wiem, nie kazdy z Tibiarzy ma wyksztalcenie klasyczne. Skad wiesz, ze zlamali regulamin, skad czerpiesz taka wiedze!? Ja nie wiem. I skoro skala uzywania "nielegalnego oprogramowania" przybrala taka skale, ze tworcy gry zatrudnili specjalny program do "wylapania" lobuzow to niech ich napietnuja publicznie, jako proces popisowy!

2. Umowa handlowa to umowa cywilno-prawna a nie "buy free items" w tibii. Jak mozemy egzekwowac prawo skoro sami mamy do niego ambiwalentny stosunek. Moze dla Ciebie 100 zl (nie wyliczajcie mi z dokladnoscia po 3 miejscu po przecinku) nie ma zadnej wartosci, dla mnie ma. Jak masz za duzo wyslij na rzecz PCK lub TPCHR. Bedziesz lepszym czlowiekiem. A poszlo 5000 kont, 5000!!!!!! i jak ze smieszna kwota?
Uwazasz ze przynajmniej wyjasnienia sie nie naleza? Ok Twoja sprawa, jak tak podchodzisz w rl - to gratuluje. Ja uwazam ze sie naleza. A przynajmnie podanie kryteriow bana (czego tez odmowiono). Generalnie odmowiono wszystkiego, a Ty piszesz OK bo to smiesznosc!? Tibai to tylko gra oparta na regulaminie, chcialbym wiedziec za co konkretne osoby polecialy i to wszystko.
Ty ze swojego prawa rezygnujesz - ok akceptuje to, ale nie wymagaj zebym tak samo zrezygnowal ze swojego prawa, bo nie chce!

3. "Nielegalne oprogramowanie" nie bede pisac o skali bo szkoda czasu. Od czasu wojny DPTF vs EZ wygrywa wojne ten kto lepiej, sprawniej lamie zasady Tibii. Nie wiem w jakie kategorie wlozyc pingowanie przeciwnikow - nielegalne oprogramowanie, paranoja tibianska? To nie tylko sprawa NG, ELFA czy innego badziewia. CIP zrobil popisowke ukazujac swoja bezradnosc. Gdzie sa GM straznicy ladu? Nie ma ich! Dlaczego prawie zaraz po upie ukazuje sie upa "nielegalnego oprogramowania". To CIP nie ma mozliwosci lepszego abezpieczenia wlasnego silnika programu!? Nie chce dalej brnac w ten temat, wydaje mi sie jednak, ze logicznie usankcjonowane by byly nawet "grubszego kalibru" zarzuty pod adresem "staznikow ladu".

pozdrawiam wszystkich

Misiek - masz racje Medi, przegiecie!

Witek - tylko nie zostan alkoholikiem Ale moze w koncu wyrobisz ......
Przecież wszyscy wiedzą że złamali regulamin gry ? W tym wypadku CipSoft jest sędzią a boterzy oskarżonymi Cipowie wykryli że używają nie legalnego oprogramowania tzn. że są winni ?
Cytuj:
Ate of Arcania - Banished: until deletion because of using unofficial software to play
Medivh Shady - Banished: until Mar 01 2009, 13:33:34 CET because of using unofficial software to play
To tylko 2 z tych wszystkich co dostali bany a dowód jest co oni muszą udowadniać? Używali botów to teraz mają. Nikt z CipSoftu nie musi podawać żadnych kryteriów bo wszystko jest znane? Jasno określili za co jest ban więc czego płaczesz? A co do tych 100zł nie wiem czy do mnie to pisałeś, lecz jak sam wiesz większość tibijczyków kupuje pacc za GP a nie za real kase no ale skoro ty wydajesz real kase na pacc to gratuluję.
A po za tym klasycznego ( średniego ) wykształcenia jeszcze nie mam ale do tego dąże, ale wiem że w Polsce tak jest że do puki nie zostanie udowodniona wina do puty jesteś nie winny... Słyszałem że w jakimś kraju jest tak że oskarżony musi udowodnić że jest niewinny w jakim nie powiem bo nie pamiętam. Akurat w tym wypadku wina jest udowodniona wykryli że używali botów więc mają bany.

Aha co masz na myśli z napiętnowaniem publicznym ?

Ostatnio edytowany przez SpoconyKrystyna - 02-02-2009 o 09:48.
SpoconyKrystyna jest offline   Odpowiedz z Cytatem