Zobacz pojedynczy post
stary 04-02-2009, 20:57   #486
semilunaris
Guest

Domyślny

Moje uwagi:

- Osobiście przeżyłem 3 końce świata, jeden mniej, czy więcej różnicy mi nie zrobi.
- Orbita Nibru/Planety X niezbyt mi odpowiada. Do tej pory myślałem, że każde ciało niebieskie krąży wokół najbliższej gwiazdy, a nie robi sobie oczka w środku układu solarnego. W tym przypadku tylko przez krótki okres jest w styczności ze słońcem.
- Nawiązując do poprzedniego argumentu; skoro nie sięga tam światło słoneczne, i jest zapewne -300^C, to jak miało/ma tam istnieć życie? No wai.
- Planeta o takiej masie z pewnością przyciągnęłaby do siebie Merkury oraz Wenus, których to orbity przecina.
- Kalendarz majów kończy się ~2011 :< Poszukam źródła później, teraz nie mam zbytnio czasu. (Tak to jest, kiedy się nauka rozwija, a stare poglądy nie zostają aktualizowane, ACZKOLWIEK mogę się mylić )
- Teoria Danikena? Swego czasu też było halo o to, tak samo jak o rok 2000, kiedy to "maszyny oszaleją i nas zniszczą" : D!

I jeszcze 2 ostatnie zastrzeżenia:
- Nawet jeśli koniec roku nastąpi w 2012 to będzie to całkiem ciekawe doświadczenie. Pomyślcie; nikt dotąd jeszcze tego nie przeżył .
- Kiedyś usłyszałem, że przyleci pierwotna cywilizacja i nas zmiecie. Po co? Ja osobiście np. takiego mnie nie zabijał

Indżoj, flame allowed, gentelmans.
  Odpowiedz z Cytatem