Temat: Subkultury.
Zobacz pojedynczy post
stary 05-02-2009, 02:57   #167
Pix888
Użytkownik Forum

Pix888's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown Pokaż post
Zależy tylko, czy myślimy pod podobnym kątem - ja nie zaniżam wartości techno jako muzyki, ale jest to raczej gatunek do tańca/jazdy samochodem nocą, a nie słuchania. I takich właśnie ludzi nie rozumiem - siedzą przed komputerem w słuchawkach lub bujają po mieście z odtwarzaczem, a na liście same bity - musi to znaczyć, że albo są za głupi, żeby zrozumieć sens słuchania muzyki, albo nikt im nie pokazał, że istnieją prawdziwe zespoły.
Skoro już wywołałeś temat, o którym nie lubię się wypowiadac...
Co masz na myśli pisząc Techno? Większośc elektronicznej muzyki typu:Trance,House,Dancecore,Electro,Electro-house etc. Czy może ten jeden wyszczególniony gatunek?
Jeśli to pierwsze to wiele z tych utworów ma słowa(nawet czasem b.fajne)Ale głównie w tej muzyce o to nie chodzi! Bo przy tej muzyce można się relaxowac, bawic czy nawet rozmyślac. Co kto lubi, tylko że oczywiście nie każdy potrafi i nie każdy lubi.
Sam tej muzyki słucham b.długo i irytuje mnie fakt, że jeden z drugim i trzecim piszą o niej takie dyrdymały.
Jeśli miałeś na myśli samo techno. Ja mam paru ulubionych wykonawców, nowoczesnych kawałków w tym typowym stylu nie mam zbyt wielu ale też może ona służyc do wszystkiego.
@@
Co do subkulturla mnie łączenie pewnych charakterystycznych dla niektórych subkultur elementów ubioru wygląda komicznie. Np. Glany i spodnie z dupnym krokiem. Ale niech każdy robi co chce.
Apropos muzyki to każdą muzykę można szybko zaszufladkowac i obrazic jej słuchaczy
Metal-darcie mordy
Hip Hop-układanie wierszyków śpiewanych o libacjach i akacjach
Regge- słuchanie nacpanych ktorzy "spiewaja"o cpaniu
Techno-(muzyka klubowa,elektroniczna)- muzyka dla blachar,dresów,debili zero roli człowieka w tworzeniu muzyki itp itd
Itp itd
Każde z nich można łatwo obalic ,ale łatwiej by było się w to nie bawic i o tym nie dyskutowac.
Pix888 jest offline   Odpowiedz z Cytatem