Zobacz pojedynczy post
stary 05-02-2009, 21:56   #490
semilunaris
Guest

Domyślny

W filmie autor, który "jest dobrze zorientowany w temacie (sic!)" podaje, że dowodami na kontakt planety X z Ziemią jest:

- budowanie bunkrów
Nic szczególnego. Każdy większy kraj (Rosja, Usa, Chiny) mają głowice atomowe wymierzone w punkty strategiczne wroga. A schrony są po to, by w razie 'draki' schować tam rząd. Taka jest moja teoria.

- wystrzeliwanie satelit
TVN skądś musi być, prawda? Satelity szpiegowskie/telewizyjne/meteorologiczne i wiele wiele innych. Zwykła rzecz.

- globalne ocieplenie
Rzeczywiście jest "dobrze zorientowany". To tak, gdybym twierdził, że podniesienie się kursu Euro ma wpływ na wypadki drogowe. Failed. Druga sprawa, globalne ocieplenie ma swój mainstream w uwalnianiu się CO2 z powierzchni ziemskiej w sposób naturalny. Erupcje wulkanów itp. Chyba, że nam planeta Iks podsyła w paczkach ten CO2.

- zmienne stany pogody
Nigdy nie doświadczyłem gradu po +35^C, nie wiem, jak Wy. To, że raz jest ciepło, a raz huragan czy monsuny zależy od masywów powietrznych :c

- i prócz tego wiele innych rzeczy
Skoro MOAR to SHOW or GTFO.

Co ma piernik do wiatraka? Żadne dowody/argumenty potwierdzające tezę.

Autor filmu jest według mnie żałosny. Najpierw mówi, że schrony nic nie dadzą, potrzeba tych pod litosferą. Potem pokazuje te hamerykańskie, które są w litosferze :C. Chce robić totalnych debili z ludzi.

Bez urazy ale taki shit to można amerykanom wciskać.

Ciekawostka: kojarzycie tele-ewangelie, prawda? Jest sobie prezenter, który nie jest teologiem/księdzem etc i przez cały rok mówi ludziom, że Jezus = miłość, tylko słowa się zmieniają. Pewnego dnia (nie pamiętam imienia, ale wystarczy wygooglować i się znajdzie) któryś z w/w tele-ewangelistów oświadczył, że zeszłej nocy rozmawiał z nim bóg i zagroził, że jeżeli nie uzbiera 5mln USD to go zabije. Powiedział to w swoim programie, kasę zebrał. Mondry narud? Mondry?

Cytuj:
Chłopaki, końca świata nie można przeżyć (O.o), co najwyżej końca świata można doświadczyć.
Skoro koniec świata na 80% miał być w 2000 roku, a żyjemy to chyba go przeżyliśmy, prawda?

@off-top, ale na temat filmu:
III Rzesza nadal istnieje? Imiona plx. Może Goering, Eichmann, czy Adi? Fakt faktem, oficerowie uciekali, gdzie się da, ale większe szychy wyłapano i zlikwidowano :s Ale dla Amerykańca, dla którego Polska wszczęła II WŚ, paliła Żydów i nie wiadomo co jeszcze takie coś jest "uuh, prawdziwe!".

Gdzie jest wzmianka o królowej i oczach jaszczurki? Z chęcią obejrzę ;p Nie chce mi się zapoznawać z całością.

@Ze'to
Szukaj faktów samodzielnie. Czytaj książki na temat historii, fizyki, geologii. Na początek zachęcam do poznania wykształcenia tego reżysera. Założę się, że to dziennikarz. 0 konkretów, setki bzdur. Słowa "zastanów się, spisek, być może, czy wiesz, czy zdajesz sobie sprawę" etc, działają podświadomie z całkiem niezłym skutkiem. Cytuję; 'mój światopogląd właśnie runął niczym domek z kart'.
  Odpowiedz z Cytatem