Zobacz pojedynczy post
stary 07-02-2009, 20:37   #54
Zabanicjowany
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 01 2009

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nokiasymbian Pokaż post
Nie wiem co jest w tym takiego świetnego jak sokowirówka to koszt rzędy 50-100 zł... A i uwież mi że wolę pic Colę niż taki sok bo jakoś po jego wypiciu nie widzę różnicy a za to w Coli mam chociaż zaje...zawalisty smak , + na 100% taka cola będzie tańsza niż ten ,,świeży'' sok z baru - szklanka pewnie za 3 zł... zal

Zara będą posty typu że sok jest zdrowy itp. taa to powiedz jakie mam jego plusy ? Już wolę se w aptece kupic Centrum i mam wszystkie witaminy które potrzebne mi są na 1 dzień więc mogę pic colę litrami gdyż więcej witamin mi nie potrzeba...

A i co do sałatek itp. to uwież mi że jak jestem głodny i kupię sobie takiego hamburgera to mi się ze szczęscia chce płakac a sałatki to nawet za darmola bym nie zjadł (no jeszcze zależy z czego ;p) ale i tak - thx but bye bye
Hamburgery i inne rzeczy też są dobre w smaku ale nie wziąłeś pod uwagę dlaczego. A no dlatego bo rypie się chemię gdyby dano Ci taki stek bez dodatku chemii to byś go wyżygał. Btw był kiedyś ciekawy artykuł odnośnie gnicia żarcia i normalny hamburger kilkakrotnie szybciej rozkłada się niż te z mcd, tak samo jest z frytkami. Konserwantów tam jest od groma.

A odnośnie witamin udowodniono, że te z owoców są o wiele bardziej pożyteczne niż te z proszku w tabletkach. Poza tym te z owoców sąlepiej przyswajalne przez organizm, a te z tabletek w większości wydalane przez organizm. Poszukaj w google, dowodów jest masa. Poczytaj koleś, a nie dawaj dziecinnych farmazonów.

Popatrz na składniki produktów które spożywasz E cośtam i popatrz jak działają na człowieka. Tu masz listę większości, polecam. http://data.fuskbugg.se/skalman01/Ko...niki%20itp.doc

Akurat mam w domu coca colę i popatrzyłem co jest w składnikach i m.in. jest E 150d czyli karmel amoniakalno-siarczynowy; brązowy

z wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Karmel_...no-siarczynowy
- u szczurów toksyczny[potrzebne źródło]
- u królików hamuje metabolizm witaminy B6

A teraz pytanie jak działa na ludzi?

Jeśli coś wam smakuje to radzę się jeszcze przyjrzeć składnikom bo często to co dobre jest niezdrowe, a odczujemy w przyszłości gdy miniemy granicę 40 lat, a może nawet wcześniej. Aczkolwiek najważniejszy jest napewno umiar.

Ostatnio edytowany przez Zabanicjowany - 07-02-2009 o 20:46.
Zabanicjowany jest offline   Odpowiedz z Cytatem