Zobacz pojedynczy post
stary 08-02-2009, 01:03   #1
Hakuoh
Użytkownik Forum

Hakuoh's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Bełchatów/Reading
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Imię: Eldryzif
Profesja: Rookstayer
Świat: Calmera
Poziom: 74
Domyślny Klasyczna dla początkującego.

Mam parę pytań.
Od jakiegoś czasu posiadam gitarę klasyczną, 3 struny metalowe i 3 struny nylonowe i jestem na etapie początkującym. Niestety nie podoba mi się gra na niej; za każdym razem, kiedy próbuję zagrać fragment "Morning Dew" w wersji Nazareth wychodza dźwięki nie takie, jakie powinny wyjść. I tu się pojawia pytanie numer jeden - czy na gitarze klasycznej warto zmienić struny na 6 metalowych tak, by wyszła akustyczna (według mnie klasyczna, a akustyczna to dwie odrębne rodzaje, jeśli nie to wybaczcie mój błąd)? Dźwięk plastiku mnie już po prostu dobija. Uważam za "Morning Dew" dobry utwór do treningu przechodzenia na inne progi, dlatego go wybrałem. Kolejne pytanie: czy możecie mi polecić coś, co rzeczywiście pomoże mi rozwinąć kolejne chwyty, trzymanie itp. (jeśli chodzi o Deep Purple - Smoke On The Water to już mam wyćwiczone)?
W późniejszym etapie, kiedy już opanuję chwyty i inne chciałbym się przenieść na bas. Czy jesteście w stanie polecić mi basówkę? Chodzi mi konkretnie o firmę.
W góry dziękuję za odpowiedzi.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.