Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hakuoh
I tu się pojawia pytanie numer jeden - czy na gitarze klasycznej warto zmienić struny na 6 metalowych tak, by wyszła akustyczna (według mnie klasyczna, a akustyczna to dwie odrębne rodzaje, jeśli nie to wybaczcie mój błąd)?
|
Struna e by się nie utrzymała, a gdyby się utrzymała to przecięłaby mostek według mnie. To tak, jak z samochodami ;p Silnika od F1 nie wsadzisz do malucha, taki przykładzik.
Cytuj:
Dźwięk plastiku mnie już po prostu dobija.
|
Uwierz mi, że to minie. Czasem nawet lepiej posmyrać 'w plastik', ma subtelniejsze brzmienie. Aczkolwiek jeżeli naprawdę nie da się grać i działa to odwrotnie, niż powinno (zniechęca aniżeli miałoby zachęcać) to nakłoń może rodziców na akustyka?
Cytuj:
Uważam za "Morning Dew" dobry utwór do treningu przechodzenia na inne progi, dlatego go wybrałem. Kolejne pytanie: czy możecie mi polecić coś, co rzeczywiście pomoże mi rozwinąć kolejne chwyty, trzymanie itp. (jeśli chodzi o Deep Purple - Smoke On The Water to już mam wyćwiczone)?
|
Hmm, poleciłbym Lilium. Masz guitar pro?
Tutaj link do pobrania guitar pro 5.2
Oraz link do utworu lilium, który na początek jest dobry do opanowywania 'przeskoków'.
http://rapidshare.de/files/45046808/...ilium.gp5.html (utwór niepełny, brakuje 'środka', który to na gitarze nie jest wykonywalny

)
Jeżeli pierwszy raz spotkasz się z Guitar Pro to służę pomocą w razie problemów.