Zobacz pojedynczy post
stary 08-02-2009, 23:52   #11
semilunaris
Guest

Domyślny trzy grosze od nuba

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hakuoh Pokaż post
I tu się pojawia pytanie numer jeden - czy na gitarze klasycznej warto zmienić struny na 6 metalowych tak, by wyszła akustyczna (według mnie klasyczna, a akustyczna to dwie odrębne rodzaje, jeśli nie to wybaczcie mój błąd)?
Struna e by się nie utrzymała, a gdyby się utrzymała to przecięłaby mostek według mnie. To tak, jak z samochodami ;p Silnika od F1 nie wsadzisz do malucha, taki przykładzik.

Cytuj:
Dźwięk plastiku mnie już po prostu dobija.
Uwierz mi, że to minie. Czasem nawet lepiej posmyrać 'w plastik', ma subtelniejsze brzmienie. Aczkolwiek jeżeli naprawdę nie da się grać i działa to odwrotnie, niż powinno (zniechęca aniżeli miałoby zachęcać) to nakłoń może rodziców na akustyka?

Cytuj:
Uważam za "Morning Dew" dobry utwór do treningu przechodzenia na inne progi, dlatego go wybrałem. Kolejne pytanie: czy możecie mi polecić coś, co rzeczywiście pomoże mi rozwinąć kolejne chwyty, trzymanie itp. (jeśli chodzi o Deep Purple - Smoke On The Water to już mam wyćwiczone)?
Hmm, poleciłbym Lilium. Masz guitar pro?

Tutaj link do pobrania guitar pro 5.2
Oraz link do utworu lilium, który na początek jest dobry do opanowywania 'przeskoków'.
http://rapidshare.de/files/45046808/...ilium.gp5.html (utwór niepełny, brakuje 'środka', który to na gitarze nie jest wykonywalny )

Jeżeli pierwszy raz spotkasz się z Guitar Pro to służę pomocą w razie problemów.
  Odpowiedz z Cytatem