Zobacz pojedynczy post
stary 11-02-2009, 20:04   #587
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Cytuj:
Więc nie pisz, że na 100% skojarzenie z serem jest trafne, gdyż kiedyś masy ludzi uważały, że Ziemia jest płaska.
Genialne porównanie. Zauważ jednak, że z racji intnienia takich rzeczy jak słownik, encyklopedia albo wiki o wiele łatwiej dojść do wniosku 'munster pochodzi od sera', niż bez tych rzeczy wysnuć 'ziemia jest kulą'.

PS. Czy musisz ciachać każdego posta na części pierwsze?

@edit
Cytuj:
Zrozumiałem to jako niby wyraz "monster" rzadko się pojawia w Tibii, co jest totalnym bullshitem. Zakładasz, że większa część graczy nie ma pojęcia co znaczy to słowo w j. polskim?
W każdym razie tak to odebrałem, popraw mnie jeśli się mylę.
Inaczej.

Słowo monster pojawia się w tibii bardzo często. Jest proste, i każdy rozumie o co chodzi. Jedną literę może zamienić każdy.
Powierzchnia ziemi jaką człowiek może objąć wzrokiem jest płaska. A jeśli nie jest, to i tak każdy wie gdzie jest góra, a gdzie dół. Łatwo wywnioskować, że ziemia jest płaska.

Munster jest rodzajem sera. Każdy wie, ze gryzonie lubią ser. Nie można jednak munstera kupić w pierwszym lepszym sklepie, więc by dowiedzieć się co to znaczy, trzeba poszukać w internecie albo w książkach.
Ziemia jest kulą. Można to zobaczyć z kosmosu, albo wyliczyć z fizycznych pierdół o przyciąganiu grawitacyjnym. Nie każdy ma jednak narzędzia i możliwości by do tego dojść (użyłeś słowa 'kiedyś' więc ie mówmy o książkach ani internecie) i niewielu wierzy w te teorię.

Ostatnio edytowany przez Michoss - 11-02-2009 o 20:25.
Michoss jest offline   Odpowiedz z Cytatem