Imho 5 pierwszych meczów Guusa na stanowisku mogą okazać się kluczowe i w znacznym stopniu rzutować na końcowe pozycje Chlesea.
Dla mnie naturalne było, że Evra jest lepszy
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Straznik
To z tego ze Wenger nie ma kasy zeby zaplacic 15mln za mlodziaka (cos kolo tego kosztowal Rooney z tego co pamietam ale moge sie mylic) i musi kupowac mniej znanych a jak juz wydaje gruba kase to pilkarze sie sprawdzaja ale ta gruba kasa to grosze w porwnianiu co wydaja Barca, MU, Real-poprostu Arsenal to nie jest klub ktory powstawal z prywatnych pieniedzy i ten klub sie sam wszystkiego dorobil dlatego 15 mln wydatkow na Arshavina to naprawde duza suma dla Arsenalu a MU wydaje sobie takie sumy od reki na Andersona czy Naniego (niecierpie tego 2 najwieksza cipa pilki noznej)
|
No dobrze. Ja przecież nigdy nie napisałem, że Wenger nie ma talentu do scoutingu. Tylko dlaczego on mając tych zdolnych nie stworzy z nimi coś bardziej produktywnego niż drużynę walczącą o czwarte miejsce w tabeli? Niech zostanie w klubie, niech szuka młodych, zdolnych, ale nie jako trener.
Napisałeś, że Arsenal nie ma kasy i to jest tego konsekwencją: Po pierwsze to Arsenal miał własną zajawkę że Highbury im się znudziło. Gdyby nie pożyczka na Emirates z pewnością mieliby pieniążki na transfery. Zresztą to, że Arsenal nie jest w rękach prywaciarza to tylko i wyłącznie decyzja działaczy. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby zrobić to co reszta. A po drugie jakoś jak obejmował tą drużynę to też mieli tak samo status klubu, który nie należy do prywaciarzy. Skoro przedtem się dało bez kasy wygrać ligę bez porażki to czemu teraz już nie?