Zobacz pojedynczy post
stary 14-02-2009, 13:50   #9
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
Aroonia ma numer GG 3824417 Send a message via Skype™ to Aroonia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow Pokaż post
Wiecie kto gra w takie gierki? Frajerzy.
Taka gra to nic więcej jak pogarszanie inteligencji nas młodych ludzi w Polsce.
Ludzie zamiast myśleć o życiu, wchodzą w wirtualny świat przestępców i utożsamiają się ze swoją postacią, a myśląc, że w grze jest dobry, uważa, że w świecie realnym, będzie tak samo. Druga kwestia, piękne kobiety? Szmaty, zdziry, to są piękne kobiety? Dają dupy, byle zarobić parę groszy. Porażka.
Grałem w GTA, ale w tej grze jest jedna zasadnicza różnica, tam nie ma okrucieństwa, w takim stopniu jak pokazują to media i filmy w internecie. To nie gra jest zła, tylko ludzie, którzy w nią grają i jestem za tym, aby ową grę mogli nabywać tylko ludzie, którzy wiedzą, że to tylko gra, a nie świat rzeczywisty.

Pozdrawiam. BaxCrow.
Dojebałeś jak dzik jajami o sosnę. Uważasz, że osoba, która wchodzi na grę przeglądarkową jest w stanie tak bardzo się w to wciągnąć, że będzie zdolna do popełnienia przestępstwa? Tego typu gry mają pewną wspólną własność; polegają na "Zaloguj się --> Kliknij --> Wyjdź."

Co do GTA, nie mogę się zgodzić z tym, że nie jest to gra z masą okrucieństwa . Jest grą brutalną i zawsze budziła kontrowersje. Nigdy nie kręciło mnie bezlitosne krzywdzenie wirtualnych ludzi, aczkolwiek trzeba przyznać, że cała seria GTA to klasyka. W jedynkę grałem już w wieku 10~ lat, przerzucając się na coraz to nowsze wersje. Nie jestem ścigany listem gończym, moje papiery są czyste, nigdy nie zostałem spisany, nie wyznaję zasady "JP 100%!!111" i nie potrafiłbym z premedytacją skrzywdzić drugiego człowieka. Czy coś ze mną nie tak...?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow Pokaż post
jestem za tym, aby ową grę mogli nabywać tylko ludzie, którzy wiedzą, że to tylko gra, a nie świat rzeczywisty.
*Sytuacja, w której młody człowiek dokonuje zakupu jakiejkolwiek wersji GTA w supermarkecie*
-Dzień dobry. Tylko ta gra?
-Taa...
-Ale zdaje pan sobie sprawę, że to co zawarte jest w tej grze to nie świat realny?
-<Myśli>... Taa, zdaję sobie sprawę
-Ok. <kasuje towar>
Aroonia jest offline   Odpowiedz z Cytatem