Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Inferno3031
Fail...Bohy nie dodają 20 speeda tylko 40. A jako że co lvl dostaje sie 2 to równa się to 20 lvlom... pro sie odezwał ;]
|
Mnie i tak nie przekonasz, bo to bardzo proste, można łatwo sprawdzić, czy jest faktycznie tak jak mówisz. Na tibia.com nie piszę, że bohy dodają 20 poziomów, a tibia wiki, przepraszam bardzo i całym szacunkiem do ludzi tam, ale piszą to zwykli gracze, a chyba jednak CIP Soft, lepiej wie, ile one dodają.
No i do tego niestety, ale na tibia.pl, także piszę, że prędkość zwiększa się o 20.
"Często używane buty. Są jedyną częścią pancerza, która daje dodatkowe przyśpieszenie w chodzeniu (postać biega z prędkością większą o 20)." Chyba sam potrafisz sobie to przetłumaczyć na angielski.
Cytuj:
Punkt trzeci to totalne bzdury... wszystko zależy od respa i od gracza -.-
|
Tak to powiedz mi co zależy od gracza? Resp jest określony, więc jeśli będzie biegał szybciej to będzie wolniejszy resp, to jest logiczne. A wiesz ja mówie w przypadku jeżeli nie chce umrzeć znudów i stać np. na Dragach w Ank koło schodów 5 minut, żeby mieć pełny respawn.
Cytuj:
Punkt czwarty... A może każdy sam zdecyduje kiedy bohy mu sie zaczną przydawać? Ja od 45 biegałem na AS'y i nie wmówisz mi że bohy były wtedy nieprzydatne...
|
A może nie zauważyłeś, że jego pytanie brzmiało od jakiego poziomu ma nosić bohy, więc odpowiadam mu na pytanie. Chodziłeś od 45 poziomu spoko, to całe 5 POZIOMÓW mniej, od tego którego ja podałem, nie napisałem, że musi chodzić na 50 poziomie, może trochę wcześniej.
Cytuj:
A co do utani gran hur... nikt nie powiedział, że z bohami dodaje 90 lvl ;] To by było nielogiczne bo wartość bonusu tego czaru jest procentowa...Ale do tego podałeś zły przykład :
|
Znów widać, że twoja wiedza oparta jest na kalkulatorach, a nie na tym jak faktycznie jest. Kalkulatory mają stary przelicznik. Nawet jak naciśniesz na BOH'Y to ci pisze dokładnie +20 speed. A nie +20 level, speed. A przelicznik strong haste to 70% od twojego poziomu, czyli jeśli ktoś ma powiedzmy 90 poziom, to dodaje mu to około 60 poziomów szybkości do tego buty i ma około 80 speeda więcej. Wiadomo, że na małym poziomie jest to dużo mnie.
Cytuj:
pwned?
|
Nom, owned.