Temat: Bohy sorcem
Zobacz pojedynczy post
stary 15-02-2009, 22:56   #20
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Inferno3031 Pokaż post
Fail...Bohy nie dodają 20 speeda tylko 40. A jako że co lvl dostaje sie 2 to równa się to 20 lvlom... pro sie odezwał ;]
Mnie i tak nie przekonasz, bo to bardzo proste, można łatwo sprawdzić, czy jest faktycznie tak jak mówisz. Na tibia.com nie piszę, że bohy dodają 20 poziomów, a tibia wiki, przepraszam bardzo i całym szacunkiem do ludzi tam, ale piszą to zwykli gracze, a chyba jednak CIP Soft, lepiej wie, ile one dodają.
No i do tego niestety, ale na tibia.pl, także piszę, że prędkość zwiększa się o 20.
"Często używane buty. Są jedyną częścią pancerza, która daje dodatkowe przyśpieszenie w chodzeniu (postać biega z prędkością większą o 20)." Chyba sam potrafisz sobie to przetłumaczyć na angielski.

Cytuj:
Punkt trzeci to totalne bzdury... wszystko zależy od respa i od gracza -.-
Tak to powiedz mi co zależy od gracza? Resp jest określony, więc jeśli będzie biegał szybciej to będzie wolniejszy resp, to jest logiczne. A wiesz ja mówie w przypadku jeżeli nie chce umrzeć znudów i stać np. na Dragach w Ank koło schodów 5 minut, żeby mieć pełny respawn.

Cytuj:
Punkt czwarty... A może każdy sam zdecyduje kiedy bohy mu sie zaczną przydawać? Ja od 45 biegałem na AS'y i nie wmówisz mi że bohy były wtedy nieprzydatne...
A może nie zauważyłeś, że jego pytanie brzmiało od jakiego poziomu ma nosić bohy, więc odpowiadam mu na pytanie. Chodziłeś od 45 poziomu spoko, to całe 5 POZIOMÓW mniej, od tego którego ja podałem, nie napisałem, że musi chodzić na 50 poziomie, może trochę wcześniej.

Cytuj:
A co do utani gran hur... nikt nie powiedział, że z bohami dodaje 90 lvl ;] To by było nielogiczne bo wartość bonusu tego czaru jest procentowa...Ale do tego podałeś zły przykład :
Znów widać, że twoja wiedza oparta jest na kalkulatorach, a nie na tym jak faktycznie jest. Kalkulatory mają stary przelicznik. Nawet jak naciśniesz na BOH'Y to ci pisze dokładnie +20 speed. A nie +20 level, speed. A przelicznik strong haste to 70% od twojego poziomu, czyli jeśli ktoś ma powiedzmy 90 poziom, to dodaje mu to około 60 poziomów szybkości do tego buty i ma około 80 speeda więcej. Wiadomo, że na małym poziomie jest to dużo mnie.

Cytuj:
pwned?
Nom, owned.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.

Ostatnio edytowany przez BaxCrow - 15-02-2009 o 23:02.
BaxCrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem