Zobacz pojedynczy post
stary 16-02-2009, 15:48   #1
Owned
Użytkownik Forum

Owned's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2006

Poziom: 44
Pytanie Czy policjant musi byc patriotą?

Od niedawna zastanawiam sie co robic kiedy skoncze edukacje [a ta chwila zbliza sie wielkimi krokami ;P] i tak zastanawiajac sie doszedlem do wniosku, ze praca policjanta mogla by byc calkiem przyjemna i ciekawa, ale mam jeden problem, a mianowicie nie jestem nawet w najmniejszym stopniu patriotą, nie poswiecilbym sie dla panstwa w jakimkolwiek stopniu, gdyby nie to, ze zniesli obowiazkowe wojsko odrabialbym je, a nie poszedl do wojska.
Godła, herby, hymn itp. tez dla mnie nic nie znacza, nie potrafie 'hołdować' tym przedmiotom w sposob jaki spoleczenstwo to robi.

A wiec moje pytanie brzmi, czy byloby to wielkim problemem gdybym chcial pracowac w policji? Czy mialbym z tego powodu jakies nieprzyjemnosci? [Z gory zaznaczam, ze nie jestem anarchista... Uwazam, że prawo i kontrola jest nam wszystkim potrzebna].

@Pytam jak najbardziej powaznie i prosze tez o powazne odpowiedzi, z gory dzieki.

@Sphinx123

Ale np. podczas jakiś uroczystosci, swiat czy czegokolwiek innego bylbym zmuszony do spiewania hymnu? Oddawania holdu przed jakimis przedmiotami?

I jeszcze jedno pytanie, jak wyglada powiazanie policji z kosciolem katolickim? To tez mnie interesuje, bo krzyze, wszystkie Maryje [nie chce obrazic nikogo ta wypowiedzia] to tez dla mnie nic swietego, ot co zwykle bałwochwalcze przedmioty i nie chcialbym im w jakikolwiek sposob holdowac.

Ostatnio edytowany przez Owned - 16-02-2009 o 16:07.
Owned jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.