Zobacz pojedynczy post
stary 17-02-2009, 16:20   #43
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Barbar Pokaż post
Powiem szczerze, nie dziwię ci się. Prawdopodobnie żyjesz w czasach w których o tym co było kiedyś dowiadujesz się tylko na lekcji historii, nie przeżyłeś tego co starsze pokolenia.
Może twój dziadek, pradziadek walczył za naszą ojczyznę, jeśli tak to proszę Cię nie mów tego co powiedziałeś tutaj przy nim.

Ale jeśli jesteś trochę starszy to naprawdę zestanów sie nad tym co piszesz.

Bardziej na temat:
W sumie nei jest to wojsko, tutaj bronisz porządku więc wydaje mi się że nie musi
Gadka-szmatka. Myślę, że miał dość lat, żeby się zastanowić i wyrobić sobie opinię na różne tematy. Mój stopień związania z krajem jest podobny, a jeżeli by doszło do naruszenia granicy przez wrogą siłę, to mój zapał płynąłby raczej z tego, że rutyna została przerwana i można sobie postrzelać. Takie zachowanie istniało zawsze, a ludzie tak myślący zasługi różne na swych kontach niemniej posiadali. Osobiście chętnie bym zaciągnął się na zawodowego, gdyż to dobry zarobek i ciekawe życie, ale jestem przewlekle chorym flakiem bez formy.
Na dodatek całe te wzmianki o historii, czy też jakieś próby wywołania skruchy u założyciela tematu, mają znikomy związek z wątkiem - nikt nie chce, żeby on walczył za ojczyznę, ma tylko pilnować przestrzegania prawa, które jest w większości uniwersalne
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem