Zobacz pojedynczy post
stary 18-02-2009, 03:45   #57
Zabanicjowany
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 01 2009

Domyślny

Ale chwila. Autorze chcesz iść na zwykłego ulicznego pachołka który będzie spisywał lumpów lub młodzież za piwko czy może wyższe szczeble gdzie praca jest ciekawa ale i dostać się nie jest łatwo. Mówicie tutaj o pionkach, a żeby na takich iść wystarczy matura, a nie mówicie o lepszej pracy w policji. Ojciec mojego kolegi pracuje właśnie na wysokim szczeblu i dobrze zarabia ale studia w jego przypadku trwały 7 lat, wchodzą w to 5 letnie magisterskie z danej dziedziny i jeszcze robił 2 letnie psychologiczne coś takiego jak odpowiednia rozmowa z ludźmi, odpowiednie podejście, "łamanie" ludzi itp.

Jeśli zależy Ci na tych wyższych to trzeba mieć łeb i wykształcenie (sam papier gówno daje), a jak chcesz latać w mundurze i jeździć na awantury to dużo nie potrzeba. Wymogi to matura i mile widziane prawo jazdy kat. B.

Więc o jaki rodzaj chodzi?

Mi się osobiście podoba coś jak MI5, ale nie wiem jak ta praca naprawdę wygląda i czy po zapoznaniu chciałbym tam rzeczywiście pracować.

btw W tym roku zdaję maturę i nawet nie wiem gdzie iść na uczelnię, przeważa u mnie informatyka, matematyka i fizyka, a co dopiero praca. Nie myślałem bo studia to conajmniej 5 lat więc wtedy pomyślę, mgr informatyki zawsze się przyda w róznych zawodach, chyba, że nie uda się go zdobyć jak coś to zawsze można później 2 letnie robić w innym kierunku, a do pracy mi się nie śpieszy

Ostatnio edytowany przez Zabanicjowany - 18-02-2009 o 03:47.
Zabanicjowany jest offline   Odpowiedz z Cytatem