Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mejlun
To ja się wypowiem na ten temat. Kary powinne być takie jak za zbrodnie wyrządzane na ludziach. Dlaczego? Dlatego, że człowiek NICZYM nie różni się od zwierząt. To że rzekomo "Bóg stworzył go na swój obraz i podobieństwo" uważam za bzdurę wynyśloną przez człowieka aby wywyższyć się nad innymi zwierzętami. Mało tego, pokażcie mi zwierze niszczące środowisko dookoła bez opamiętania? Pokażcie zwierzęta posiadające tak wyrafinowane metody zadawania śmierci i bólu.... Nieraz gdy mam zły humor, wracam ze szkoły, chce mi sie komuś przy.... walić, ale na pewno nie znęcam sie nad jakimiś zwierzętami! Są one tym samym czym ja, z tą przewagą, że ja miałem te szczęście urodzić się w gatunku aktualnie rządzącym światem (tak jak dawniej dinozaury ogólnie pojęte)... I proszę mnie nie wyzywać od heretyków, dla mnie wszyscy jesteśmy zwierzętami i NICZYM nie różnimy się od kotów, psów, szczurów i papug.
|
Zara zara,a mi się wydaje,że człowiek różni się od zwieręcia,ponieważ:
-człowiek będzie kochał boga
(tu przepraszam ale nie pamietam)
i najważniejsze:
będzie odróżniał dobro od zła.
Zatem, zwierzęta zabijające człowieka nie wiedzą, że są złe,one polują by przeżyć,ale my ludzie, których "Bóg stworzył na swe podobieństwo"
odróżniamy dobro, od zła, kiedy zabijamy zwierzę wiemy, że postępujemy źle