Mogę się założyć, że to kolejna podpucha Lesia. :)
Do wszystkich osób, które pytają się "co to za książka": wątpię by chciałby to kiedykolwiek wyjawić i napisać, jeśli to nie jest żaden żart, co w niej pisze. Już nawet z samego posta można to wydedukować: "Jesli ktos spotkal sie juz z tym lootem, prosze o kontakt." Tak więc, można tylko czekać aż jakiejś innej osobie to wypadnie i będzie ona mniej dyskretna. Chociaż wolałbym żeby do tego nie doszło. Im mniej osób "coś" wie tym, tak myślę, lepiej.
Można też pomyśleć nad tym co może się w niej znajdować. Prawdopodobnie to tylko zwykły notes, dziennik Shenga, w którym nawet jakby coś było by napisane to zapewne o "lekcjach" czy też codziennych zajęciach ucznia, lub ostatnich działań "wojskowych" minotaurów.
Edit:
Mam tylko nadzieję, że owe wiadomości wysłałeś do godnych zaufania osób. Jeśli ta książka jest rzeczywiście taka rzadka i istniej póki co jeden udokumentowany przypadek jej wypadnięcia to słusznie może ona być do czegoś potrzebna. Bo przecież jak coś jest tylko, że tak powiem, tłem, fabularnym "czymś" to byłoby to ogólno dostępne, nieprawdaż?. Jednakże, mogli ją wprowadzić dopiero niedawno, na przykład dzisiaj czy wczoraj. W pierwszej sytuacji, dyskrecja jest wskazana, a w drugiej całkowicie niepotrzebna. Niestety, nie wiemy do czego ona służy. Możemy tylko spekulować na jej temat. I tak zostanie jeszcze dosyć długo, chyba, że ktoś się wygada. Z drugiej jednak strony, nie wydaje mi się by CipSoft zrobiłby odrazu jakiś quest dla Rookgaardu, bo, powiedzmy sobie szczerze, po co? Prędzej mały szczególik, coś w stylu "błogosławieństwa" Crunora, nie mającego żadnego praktycznego zastosowania, wciąż, jednak, cieszącego oko. Wszystko, jednak, zależy od tego co jest w niej napisane. Ciekaw jestem tylko, kto jest w tym gronie wtajemniczonych. Może ktoś się przyzna i opisze nam, czy jest to godne uwagi, czy też nie. Nie chodzi mi o to by przepisał nam, biednym, nie godnym zaufania robaczkom, ale by tylko przedstawił, wciąż jednak ogólnie, jej treść. Sam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
Ostatnio edytowany przez Shantirell - 23-02-2009 o 20:40.
|