Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lighthope
No więc tak, widze że podałem za mało informacji. Otóż Po uruchominieniu Tibii (programu klienta) naciskam przycisk w okienku ENTER, potem wpisuje dane. Łączy się, a na końcu wyskakuje Erorr: Connection timeout. Czy mam źle skąfigurowany system? Bo u kumpla o tym samym Windowsie XP SP 1, wszystko działa. Ma też z Multimedi (kablówki) internet, z tym że on ma szybszy, a ja lepszy model modemu, bo później zakładałem. No więc?
|
Powinienes zadzwonic do admina tej sieci kablowej, albo przynajmniej do kogos kto bedzie mogl ci z tym pomoc. Popytaj sie czy nie ma jakis blokad na port 7171 czy cos. Mozesz ich postraszyc ze nie spelniaja twoich wymagan i ze chyba pojdziesz do konkurencji
Radze tez sprawdzic wlasny Fire Wall czy nie blokju czasem Tibii.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marek Tibioman
Mam big problem gdy gram w tibie czasami wszystko chodzi plynnie, a czasami rwie sie tak, że wogole nie da sie grac!!! Mysle, ze nie chodzi tutaj o ilosc ludzi na serwerze, bo zalogowalem sie rano na danubie(bylo tylko 641 osób) i zarywalo strasznie Powiedzcie mi o co tu chodzi plz
|
Jesli masz siec LAN to mozliwe ze ktos akurat cos sciaga przez co masz lagi. Jesli masz internet tylko dla siebie to sa 2 opcje:
1. gdzies na trasie do serwera cipsoftu jest jakis korek przez cos masz lagi
2. serwery cipsoftu czesto sa przeciazone nawet jak nie ma maksymalnej liczby ludzi, czesto pojawiaja sie duze lagi.
Jesli bedzie sie to powtarzalo popytaj sie ludzi na game-chat czy oni tez maja lagi, spytaj sie skad sa ze nie maja lagow, itp.