Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rase
Widać że eksperyment z lat 50-60.
Za kogo Ty się masz że chcesz wymierzać kare innym?
A co Ty zrobiłeś by zapobiec temu? Jest 1000 innych rozwiązań co zrobić z Takimi ludźmi typu "menele". Na przykład zaoferować jakąś pomoc wyjścia z nałogu i praca w jakiejś fabryce w zamian za wyżywienie i dach nad głową. Fakt ci którzy siedzą z nimi jest problem. Wiesz ile eksperymentów jest robionych poza Twoją wiedza? Ile do tego wykorzystują zwierząt ew. ludzi? Chcesz by Polska była drugim Auschwitz z tymi pseudo lekarzami z pseudo eksperymentami tylko legalnie?
@Autor
Stawiam na 12-13 latka z poczuciem wyższości i misją zbawienia świata od "tych gorszych"
|
Fakt, może z menelami przesadziłem, ale pisałem ten temat impulsywnie, że tak powiem. Jednak nie czarujmy się, menele w większości srają na naszą pomoc, im wystarczy te 400zł na miecha i heja, jedziem na winku.
Co do liczby eksperymentów - wiem, potrafie sobie zdać z tego sprawę, że w tej chwili nikomu nic nie winny pies/kot siedzi w metalowej, ciasnej klatce i jedyne co zna to cierpienie. Zdaje sobie również sprawę z tego, że gdzieś w więzieniu siedzi typ co ma na koncie 3 morderstwa i gwałt małej dziewczynki...a moi rodzice (i wkrótce ja) płacą za to, by on mógł się najeść i miał gdzie spać, gdzie logika - pytam?
A co do oceny mojego wieku...mam to w dupie, 13 czy 19 lat co to za różnica? Powiedz bo nie rozumiem, bo takie porównanie jest dobre dla dzieci 7-10 lat z kompleksem bycia ignorowanym przez starszych od siebie.
Cytuj:
No i będziesz więziony przez te X lat, mając tylko główkę. Co ci to da? Nawet samobójstwa nie będziesz mógł popełnić. Czysta tortura... gdzie jest w tym człowieczeństwo? Czy ten stan nie byłby podobny do roślinki?
|
Kolejny co nie zrozumiał o co chodzi...
Cytuj:
Kim jesteś, by decydować o życiu ludzkim?
|
Mam jeszcze lepsze pytanie: Kim jesteś, by decydować o życiu?
Ludzkie czy zwierzęce? Co to za różnica, gdybyśmy zaczęli importować dzikusów z dżungli prawie nikt by nie protestował by na nich prowadzić badania.