Zobacz pojedynczy post
stary 27-02-2009, 17:38   #64
alienXX
Użytkownik Forum

alienXX's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Gliwice

Stan: Niegrający
Imię: Tomek
Świat: Real life
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
Daruj, ale jesteś upośledzoną kreaturą niegodną żyć. Nie mam zamiaru czytać twoich postów, co więcej, życzę ci żebyś umarł w cierpieniach. Miłego dnia.
Zwierzęta nie mają uczuć. Ja rozumiem, ze zostales wychowany w jakis schematach i bajkach, ze piesek moze kochac, piesek moze sie rozmarzyc jak to pieknie byloby spedzic wakacje w Honolulu, piesek może tęsknic za panem. Ale niestety, tak nie jest. Tylko człowiek posiada uczucia, tylko człowiek jest istotą myślącą. I tak swoją drogą to prezentujesz pewną niekonsekwencje (a moze wrecz hipokryzje?) zyczac mi smierci w cierpieniach, a roztrzasajac los biednego zwierzęcia. Daruj, ale jesteś upośledzoną kreaturą z klapkami na oczach, bezkrytycznie łykająca to co jest serwowane dzieciom w kreskówkach, a co każdy poważny człowiek traktuje z pewna doza dystansu.

I powtórze poraz kolejny (bo już widze jak mi to zarzucisz): ten eksperyment na psie uważam za niepotrzebny, bo przypuszczam, ze:
1. zostal wykonany z zadaniem psu bólu, czego nie pochwalam.
2. nie przynosi żadnych powaznych korzysci, a wiec jest bezcelowy.

edit: swoją drogą zastanawiam się czemu ludzie boją się (wstydzą? "bo to przeciez nie wypada") przyznać, że są od zwierząt lepsi* i uparcie starają sie do nich porównywać. Mi takie coś osobiscie uwłacza...

* zadne zwierze nigdy nie osiagnelo ani nie osiagnie tego co czlowiek (mysle tu o dorobku cywilizacyjnym). A jesli wolicie na nieco bardziej abstrakcyjnych i podniosłych przykładach to powiem tak: żadne zwierze nie potrafi kochac. I tutaj przegrywaja z ludzmi na calej linii. Jeszcze raz: NIE WOLNO POROWNYWAC ZWIERZAT Z LUDZMI.

Ostatnio edytowany przez alienXX - 27-02-2009 o 17:53.
alienXX jest offline   Odpowiedz z Cytatem