Zobacz pojedynczy post
stary 27-02-2009, 18:45   #81
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Cytuj:
Brednie. Homo sapiens stworzył cywilizację, ponieważ tylko on na Ziemi ma odpowiednio duży mózg, blablabla...
Źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli, że jako pierwsi osiągnęliśmy właśnie wysoki poziom ewolucyjny. I tylko dla tego teraz my władamy planeta, a nie inne stworzenia.

Cytuj:
"Wysoce inteligentne" to mogą być szympansy, albo kormorany, czy ćmy. Dopóki te "zwierzę" nie będzie miało podobnie wykształconego mózgu co my (a co za tym idzie MUSI stworzyć cywilizację) to nie zostanie uznane za równe człowiekowi.
To był przykład. Poza tym, po pierwsze, nie musi tworzyć cywilizacji by mogło być porównane z człowiekiem. Pierwotne, afrykańskie plemiona miały niewiele wyższy poziom niż niektóre zwierzęta stadne, z tą różnica, że my mamy chwytne kończyny i więcej połączeń nerwowych.

Cytuj:
Nie dopuszczam. A ty wierzysz w ufo, kochajace zwierzeta, inteligentne jaszczurki i pewno jeszcze trolle i wielka stope. Bardzo rozwiniety mozg, a przynajmniej czesc odpowiedzialna za wyobraznie.
A ty nie wierzysz w żadne z podanych, więc cześć twojego mózgu odpowiedzialna za wyobraźnię, analizę danych, uczucia, rozumienie innych i tym podobne musi być w ciężkim zaniku.

Cytuj:
Jak pytanie takie pytanie moze cokolwiek udowadniac? Z reszta, zaklada ono, ze mamy dusze, wiec jestesmy absolutnie nie do porownania ze zwierzetami bez duszy.
Znowu udowadniasz że nie myślisz...To bylo pytanie skierowane do ciebie, ode mnie, uznającego ewolucję.

Cytuj:
Czegoś takiego jak "dusza" NIE MA.
Yeah.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.