Zobacz pojedynczy post
stary 05-03-2009, 23:35   #173
*Carlsberg
Użytkownik Forum

*Carlsberg's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2008
Lokacja: Bdg

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kashek Pokaż post
Ja pierę, nie dość, że nabijasz posty to jeszcze chcesz wszcząć kolejny flame? Nie wierzysz w Boga, ja też nie, i dużo osób na forum nie wierzy. Ale niektórzy wierzą, i dowodów na nieistnienie Boga jest tyle samo, co na jego istnienie, a wierz mi, że obrażanie religii jest chyba jednym z najgorszych możliwych obelg dla wierzącego.

@Down
No właśnie. To wolny kraj, nie ma prawa dyskryminować innych religii.
Nie nabijam postów - przedstawiam swoje zdanie na forum, i oczekuje sensownej dyskusji na poziomie...

Ja nikogo nie dyskryminuje - stwierdzam fakt dla mnie oczywisty.

Nie bądzmy przesadni - bo równie dobrze mogę powiedzieć że mówienie o bogu/że bóg istnieje dyskryminuje moją "religię" - a właściwie jej całkowity brak.

Dowody na istnienie boga? - żadne
Dowody na nieistnienie boga? - chociażby to że wymyślił go człowiek, dla władzy i hajsu.
Ludzie boją się śmierci - cała religia opiera się na tym, że życie na ziemi to "wstęp" do życia wiecznego, nie potrafią dopuścić do siebie myśli że poprostu zdechną i pójdą do piachu.
Kiedyś nie rozumieli czemu pola dają różne ilości...czegośtam, więc zrzucali to na boga, było słabo - składali ofiary, modlili się coby było lepiej - było dobrze - składali ofiary w podzięce..teraz to ma troszkę inny wymiar, ale sam system podobny.

No ale nie odbiegajmy od tematu....

Ostatnio edytowany przez *Carlsberg - 05-03-2009 o 23:41.
*Carlsberg jest offline   Odpowiedz z Cytatem