Cytuj:
Zasada jest prosta: 2 casterów = Mage armor, przynajmniej jeden melee = ice armor.
|
Prosze cie.
Jak druga osoba to healer, to wskakuje w moltena.
Ten jeden melee nie da rady mi nic zrobić przy Imp blinku, instant invis, IB i moim healerze (disc priest)
Do tego -5% do kryta oraz moje częstsze kryty pomagają w ściąganiu ichniego healera.
Jak jest 2 DPS to najczęściej zostaje w Ice, bo każdy GCD jest na wagę złota wtedy

I grało nam się zgrabnie mimo braku gearu (zarówno porządniejszego PvE lub PVP)
Cytuj:
Ja zawsze wolałem fire od arcane już nie wspominając o frost. Pamiętam jednak jednego gnomowskiego maga, który był w arcane i mi imponował - przed 3.0 więc żadnego lolbarrage. Grał setup 2x arcane mage i jadł ludzi.
|
No to zgrabnie musiał grać.
Poza tym wszyscy stękają na AB - sorka, ale w porównaniu do retardyna, któy zdejmuje na stunlocku, nie mówiąc już o DK z Chains of Ice i Gripie to AB to pikuś.
Jak mi MB procnie i wszystko ładnie zgram, to owszem moge mocno spalić (choć teraz po arcane power nerfie gorzej).
Owszem Arcane Mag teraz bardzo mocno na pvp się opiera na AB. I tą abilitkę teraz nerfują. Ciekawi mnie teraz ile będzie wynosić coefka. JAk typowego instanta, to arcane znowu będzie do dupy na PvE
Vrael. Weź pod uwagę, że przy obecnym sezonie bardziej opłaca się wyskakiwać w Pve gearze (max burst). A to robi spore różnice. Nawet ja - mając przyzwoity PvP gear i już dość znośny PvE (choć do dobrego full 25 sporo mi brakowało) miałem taką chorą różnicę latając w Pve, że inaczej mi się nie opłacało.