Zobacz pojedynczy post
stary 14-03-2009, 19:08   #33
Wielkimanitu
Zbanowany

Data dołączenia: 13 01 2009
Lokacja: Kraina zamków i jednego klucza...
Wpisy bloga: 25

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
Zdobyłeś coś za co się płaci "kopiując to" wiec jest to kradzież.
Czy jak wypożyczę książkę z biblioteki to też ją "ukradnę"? No bo przecież przeczytałem, a nie zapłaciłem za nią. Więc o co chodzi?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero Pokaż post
Jakoś nie widzę powodu, żeby tworzyć takie prawo i żaden normalny człowiek (w tym pewnie i ty) go nie widzi. To, że ściagając grę z Internetu pozbawiasz producenta ewentualnych zysków nie znaczy, że wszystko co może do tego doprowadzić powinno być zakazane.
To dlaczego ściga się ludzi, którzy kopiuję grę? Jak by nie skopiowali, to by i tak normalnie jej nie kupili, a i skopiowanie tytułu nie powoduje strat u producenta (co najwyżej zmniejszenie zysków) - on i tak swój egzemplarz ma (wracam do przykładu ze skopiowanym samochodem).
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że przez piractwo na rynku pojawia się większa ilość gier (tych skopiowanych). Czyli jest to zwyczajna inflacja. Ale jakoś nie uświadcza się spadku cen Ciekawe dlaczego?
Walka z piractwem to jak walka z globalnym ociepleniem - idą na to ogromne pieniądze, a zadowalających efektów jak nie było, tak nie będzie.
Wielkimanitu jest offline   Odpowiedz z Cytatem