Zobacz pojedynczy post
stary 14-03-2009, 19:18   #36
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu Pokaż post
To dlaczego ściga się ludzi, którzy kopiuję grę? Jak by nie skopiowali, to by i tak normalnie jej nie kupili, a i skopiowanie tytułu nie powoduje strat u producenta (co najwyżej zmniejszenie zysków)
Cóż, zmniejszenie zysków w wyniku nabycia gry przez ludzi, którzy za nią nie zapłacili -> nieuczciwie. Tu pisząc prawo należałoby się powołać na zdrowy rozsądek. Jak sobie wyobrażasz ochronę danych intelektualnych bez zastrzeżenia praw?

Cytuj:
on i tak swój egzemplarz ma (wracam do przykładu ze skopiowanym samochodem).
Tu nie chodzi o to, że coś fizycznego zabrałeś. Dlatego porównywanie tego z samochodem ma mały sens IMO. Nie piję do tego konkretnego cytatu, tylko ogólnie stwierdzam.

Cytuj:
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że przez piractwo na rynku pojawia się większa ilość gier (tych skopiowanych). Czyli jest to zwyczajna inflacja. Ale jakoś nie uświadcza się spadku cen Ciekawe dlaczego?
Spadek cen na przestrzeni kilku ostatnich lat jest przecież bardzo duży. Oczywiście nie określę, czym to jest spowodowane, stwierdzam tylko uwagę na fakt.

Cytuj:
Walka z piractwem to jak walka z globalnym ociepleniem - idą na to ogromne pieniądze, a zadowalających efektów jak nie było, tak nie będzie.
No to zależy, jaka to będzie "walka", sposób.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AzuranskiRookstayerXL Pokaż post
Eee, tak. Powiedzmy, że kilka numerów CDA jest dosłownie w rozsypce. Z tego powodu jakoś się tak pomieszało... Nvm.
Nie szkodzi. Ja mam nry w doskonałym stanie. Jak chcesz to ci potem coś znajdę, żebyś mógł się trzymać swojego zdania.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AzuranskiRookstayerXL Pokaż post
Jak znajde tipsomaniaka z AR to ci podam
Ale póki co, nie powinineś być taki pewny swojej racji.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem