Zobacz pojedynczy post
stary 22-03-2009, 12:23   #10
Voniek
eX Moderator

Data dołączenia: 24 09 2006

Domyślny Podanie

1) Parę słów o sobie (imię, wiek, zainteresowania, postępy w szkole, praca)
Nazywam się Przemek, mam 16 lat (we wrześniu skończę 17). Interesuję się mitologią starożytną, przede wszystkim mitologią grecką i nordycką, muzyką, a w szczególności rockiem alternatywnym. Uczęszczam do Liceum Ogólnokształcącego o profilu j. polski-historia-j. obcy (w moim przypadku jest to j. angielski rozszerzony i j. niemiecki podstawowy). Na koniec pierwszego półrocza moja średnia wyniosła 4.3. Obecnie nigdzie nie pracuję, ale mam zamiar w te wakacje wyjechać do Anglii w celach zarobkowych do rodziny.

2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy?, moderowanie na innych forach?)
Na tym forum jestem od 13 sierpnia 2005 roku (moje poprzednie konto to Flashman), a to konto zostało założone 24 września 2006 roku. Od grudnia 2008 roku jestem aktywnym członkiem tutejszego Supportu, wyniki mojej pracy można obejrzeć przede wszystkim w dziale Potwory, gdzie znajduje się większość moich taktyk do ostatnio wprowadzonych potworów oraz kilka tłumaczeń wiadomości z oficjalnej strony Tibii. Na konkurencyjnym forum – tibiaspy.com – należę również do grupy supporterów tzw. Agentów. Sukcesem na tamtejsze stornie może być zajęcie drugiego miejsca w konkursie na banner, co jak dla mnie jest sporym osiągnięciem, gdyż mam swój mały wkład w rozwój niniejszej strony. Byłem również moderatorem działu Newy na forum poświęconym konsoli PlayStation Portable – psplive.pl, jednak po sprzedaży konsoli odszedłem z tamtejsze strony (po potwierdzenie można napisać do NOrbiego/Haknera bądź Cichego - któryś z nich powinien mnie pamiętać).

3) Doświadczenie w grze Tibia (nie najważniejsze, aczkolwiek przydatne. poziomy, osiągnięcia itp.)
W Tibię grałem od 2005 roku. Miałem wiele postaci na różnych serwerach, jednak te godne uwagi to 60 Elder Druid Vonius na harmonii oraz 69 Elite Knight Viertiz również na tym samym świecie. Niestety, z wielu powodów musiałem sprzedać konto. Obecnie czasami zaloguję się na moją ostatnią postać, 34 paladyna na harmonii, Voniek. Moim osiągnięciem jest na pewno poznanie nowych osób, z którymi do tej pory utrzymuję kontakt oraz pozycja tutora na starym koncie (oczywiście z powodu sprzedaży konta byłem zmuszony do rezygnacji ze stanowiska).

4) Dlaczego chcesz zostać moderatorem? Ile czasu jesteś w stanie poświęcić na moderacje?
Moderatorem chcę zostać, gdyż ciągłe wysyłanie raportów na posty i tematy niezgodne z regulaminem jest po prostu bezowocne – rzadko który moderator zajrzy i usunie złe posty. Dodatkowo, nie znoszę spamu i bałaganu, gdyż z natury jestem strasznie pedantyczny. Jako przyszły prawnik posługuję się językiem polskim bez większych problemów. Dziennie jestem zalogowany na forum około 2-3 godzin, czasami więcej jeżeli czas pozwala, czasami muszę ograniczyć tę liczbę do przejrzenia ulubionych tematów, wysłania kilku raportów i wylogowania się, gdyż wiadomo – nauka najważniejsza, a na marzenia trzeba zapracować.

5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?
Przemyślałem to kilkakrotnie, rozpatrzyłem wszystkie za i przeciw i uważam, że nadaję się. Umiem pracować w grupie, potrafię przyznać się do błędu, staram się być bezkonfliktowy, konsekwentny oraz jak wspomniałem wcześniej, nie lubię bałaganu, a oglądając niektóre tematy ze zdjęciami zastanawiam się czy to jest Hyde park czy temat ze zdjęciami. Wiem, że moderator ma dawać przykład i sądzę, że ja mógłbym nim poniekąd być - zamiast pisać wolę działać (dlatego też ciągle spamuję obecnych moderatorów raportami do niewłaściwych postów).

6) Czy miałeś konflikty z jakimś z moderatorów?
Nic sobie nie przypominam.

7) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie.
W mojej głowie znajduje się wiele pomysłów, na przykład program poprawnej polszczyzny – użytkownik nie mógłby wysłać odpowiedzi w temacie dopóki, dopóty nie będzie pozbawiony błędów.

8) Gdybyś miał wybrać 3 działy na forum, którymi najchętniej byś się zaopiekował to jakie by to były działy?
Myślę, że byłby to działy ‘Potwory’, ‘Zdjęcia’ oraz ‘Profesje’.

9) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas
Sądzę, że w punkcie czwartym zawarłem już większość postulatów, które mogą przemawiać za wyborem mojej osoby na moderatora. Jestem sumienny, konsekwentny, swoją pracę wykonuję w wyznaczonym terminie, potrafię pracować w grupie (jako przykład mogę podać wspólny projekt na geografię dotyczący zaprezentowania ciekawych miejsc mojego miasta no i oczywiście pracę w supporcie) oraz co chyba najważniejsze – nie lubię bałaganu. Liczę się także z tym, że jakbym został moderatorem to część użytkowników byłaby wrogo nastawiona do mnie, jednak nie mam zamiaru tolerować naruszeń regulaminu. Jednakże nie będzie to walka z użytkownikami, a raczej pokazanie im, że są pewne zasady, do których wszyscy muszą się stosować. Jestem w szkole na profilu humanistycznym, więc wszelkie błędy ortograficzne, interpunkcyjne bądź składniowe drażnią moje oczy, a przecież takie błędy to naruszenie regulaminu i nie mogą być tolerowane Posiadam również sporą wiedzę o Tibii, grałem w nią od 2005 roku, każdą profesję sprawdziłem na własnej skórze, wiem jak pomóc graczowi, który nie wie gdzie może zdobywać doświadczenie (jako dowód może być ponad 100 odpowiedzi w dziale potwory, w temacie ,,Gdzie expić?~"). Na zakończenie mogę tylko powiedzieć co zrobię, a nie co zrobiłbym na forum – zaprowadzę porządek i kulturę wśród użytkowników.

Mam nadzieję, że moje podanie zostanie rozpatrzone pozytywnie.
Voniek

Ostatnio edytowany przez Voniek - 29-03-2009 o 23:10. Powód: Powtórzenia, styl, interpunkcja.
Voniek jest offline