1) Parę słów o sobie (imię, wiek, zainteresowania, postępy w szkole, praca)
Na imię mi Paweł, 18+ lat, III klasa technikum informatycznego o tymże profilu. Na wyniki w nauce nie narzekam. Interesuje się oczywiście informatyką ogólnie pojętą - jako że jest to dość szeroka dziedzina nie ma co się rozpisywać. Moja specjalizacja to aplikacje internetowe, czyli grafika (Photoshopy i inne) oraz języki związane z projektowaniem stron (głównie action script, PHP, CSS, xHTML i MySQL). Prócz tego piwko + CS/ew znajomi + piwko co sobotę (tak w rel, serio), obowiązkowa mieszanka : P. Po za tym czasami przeczytam jakąś książkę, wybiorę się na łyżwy, do kina, czy polityka; takie tam raczej typowe zajęcia.
2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy?, moderowanie na innych forach?)
Hmmm doświadczenie na forum... Tu mogę coś napisać. Na forum jestem zarejestrowany od 4 lat. W tym byłem ~2 lata w supporcie, z czego ~pół roku kierowanie nim. Napisałem najwięcej postów z całej forumowskiej społeczności, ktoś może powiedzieć, że to nic nie znaczy, jednak nabywa się przez do doświadczenia - wystarczy spojrzeć na pierwsze 10 i ostatnie 10 postów wielu dość starych użytkowników

. Ponadto mogę też przypuszczać, że podczas swojego udzielania się na forum jestem w czołówce pod względem raportowanych postów spośród użytkowników (ostatnio, ze względu na brak sensu - oczywiście zaniechałem). Brałem czynny udział w rozwoju samej strony zajmując się przez pewien czas projektami typu kalkulatory, różne tabelki itp. Mogę dodać jeszcze czynne adminowanie serwerem CS'a'1.6 @Tibia.pl.
Jeśli chodzi o doświadczenie w moderowaniu na innych stronach, to jestem moderatorem forum Dziennika Internautów (
www.di.com.pl).
3) Doświadczenie w grze Tibia (nie najważniejsze, aczkolwiek przydatne. poziomy, osiągnięcia itp.)
Gram w Tibie od 2003 roku. Jak to zwykle bywa - z różnymi przerwami, a to krótszymi, a to dłuższymi. Miałem wiele postaci, tą ostatnią, którą najwięcej gram jest postać z profilu. Nie logowałem się sporo czasu, ale na double exp postanowiłem wbić kilka lvli : P. Ogólnie rzecz biorąc - moja wiedza o Tibii jest obszerna. Biorąc czynny udział w rozwijaniu się strony i dyskusjach na forum, oraz poprzez oglądanie filmów Tibicam [które do nie dawna lubiłem oglądać (kiedy jeszcze takiego syfu nie było)], czy studiowanie Tibia Rules w różnych celach nabyłem nieprzeciętnej wiedzy odnośnie Tibii i wszystkiego co z nią związane.
4) Dlaczego chcesz zostać moderatorem? Ile czasu jesteś w stanie poświęcić na moderacje?
Zacznijmy od tego, ile czasu. Zakładkę klikam w zasadzie za każdym razem kiedy nudze się przy kompie w ciągu dnia. Wychodzi na to, że mimo mojego dość nikłego udzielania się na forum w porównaniu do tego, jak było kiedyś (ku uciesze niektórych), odwiedzam je bardzo często, kilka/kilkanaście razy dziennie. Ostatnio raczej głównie aby dostać się na forum serwera CS.tibia.pl. Co do tego dlaczego~, nie będę oryginalny - przydało by się ogarnąć ten syf.
5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?
Hmm... Najtrudniejszy punkt. Powiedzmy sobie nieskromnie i szczerze. Wiele osób mnie zna. Zapewne wiele nienawidzi. Moja "forumowa osoba" kształtuje się jako user pewny siebie (czasami pewnie "za" pewny, nie ukrywam), z wybitnym stażem na forum, ogromnym doświadczeniem w tworzeniu społeczności, w realizowaniu projektów strony. Cechuje się niepowtarzalną wiedzą dotyczącą Tibii, posiadam regulamin forum w małym palcu, można powiedzieć, że znam je na wylot. Człowiek sukcesu? Poniekąd. Jednak jak to zwykle bywa - i tu nawiązanie do następnego punktu - popadłem w różne konflikty z moderatorami (bądź za sprawą moderatora). Nie trzeba być genialnym umysłem, żeby stwierdzić, że gdyby nie to i niektóre chwile nieuwagi, kilka mych niefortunnych decyzji, moderatorem już kiedyś może i bym został (jak wielu fajnych userów zresztą

). Dość odważne stanowisko, no cóż. Moderatorzy muszą zdecydować, czy podczas rekrutacji spojrzą na mnie i zobaczą osobę konfliktową, chamską, i tak dalej, czy może usera z ogromnym stażem, niepowtarzalną wiedzą i "obyciem" na forum. Reasumując - na moderatora się nadaje, nie wiem tylko, czy nadaje się na "kolegę z zespołu", przynajmniej dla niektórych moderatorów
6) Czy miałeś konflikty z jakimś z moderatorów?
Będę jedyny?:<. Yep. Wymieniać? Ciężko sprecyzować. Tak czy siak - wiecie najlepiej. Chyba nie muszę się tu rozpisywać : p.
7) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie.
Rozwój strony? A może najpierw by ją tak doprowadzić do porządku? Wiem z doświadczenia, że ciężko forsować nowe pomysły, znacznie łatwiej było by odnieść się do tych już zaproponowanych i zastanowić nad nimi. Na pewno są pewne niedoróbki i drobne błędy związane z t.pl, takie jak tłumaczenia itp... Fajnie by było reaktywować poradniki. Zawsze był to ciekawy dział, tyle się zmieniło od czasu ostatniego ich dodawania, można by nagradzać rangą, itp. Poza tym - większość sensownych pomysłów już na bank była proponowana
8) Gdybyś miał wybrać 3 działy na forum, którymi najchętniej byś się zaopiekował to jakie by to były działy?
Filmy - Mało roboty, dużo dobrego.
OWION - Często odwiedzane.
Inne - Pierwszy dział po założeniu konta, który najbardziej lubiłem czytać. Wiele zróżnicowanych problemów, przy których przydaje się moja wiedza
9) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas
Hm... Tutaj odesłałbym do piątego punktu. Resumując: doświadczenie, wiedza i obycie na forum. Warto też wspomnieć o umiejętności pracy w zespole, którą udowodniłem nie raz i nie tylko "tu".