1) Parę słów o sobie (imię, wiek, zainteresowania, postępy w szkole, praca)
-Nazywam się Marcin, we wrześniu skończę 17 lat, od ponad 5 lat trenuję koszykówkę, co jest moim hobby, lubię także spędzić czasem trochę czasu przed komputerem. Uczę się w 1 klasie LO o profilu mat-geo, uczę się w miarę dobrze, moja średnia waha się w granicach 3,5-4.0. Jak widać raczej nie pracuję =P
2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy?, moderowanie na innych forach?)
-Na forum jestem od początku 2006r. chociaż zarejestrowałem się dopiero w połowie tegoż roku, posty piszę raczej nie za często, moderowałem przez jakiś czas forum mojej gildii rookstayerów Rook Balanced (na pw, mogę podać adres ).
3) Doświadczenie w grze Tibia (nie najważniejsze, aczkolwiek przydatne. poziomy, osiągnięcia itp.)
-Hmm, moja przygoda z Tibią zaczęła się w 2005r. miałem wiele postaci, że tak powiem średnio-poziomowych w przedziale między 50-70 lvl, obecnie czasem gram moim palkiem na uniterze (57lvl) oraz regularnie loguję się na mojego rookstayera, może nie ma za wysokiego poziomu, ale jest w miare znany na swoim serwerze, między innymi z tego, że wykonał jako 1 na serwerze azura, na wyspie nowych wszystkie możliwe dodatki do ubioru.
4) Dlaczego chcesz zostać moderatorem? Ile czasu jesteś w stanie poświęcić na moderacje?
-Zostałbym moderatorem, ponieważ ostatnio na forum znajduję się sporo zaległości, w działach takich jak filmy/zdjęcia umieszczane jest coraz więcej keylogerów, które należy jak najszybciej usuwać, a w działach takich jak tajemnice rookgaardu, potwory czy profesje powstaje masa tematów mających na celu prowokowanie użytkowników. Ostatnimi czasy na forum panuje też moda na robienie kont z głupią nazwą i prowokowania/wyzywanie wszystkich użytkowników. Z chęcią bym im utarł nosa wlepiając im bana =]. Na moderację, mogę poświęcić średnio 2-3h dziennie, ale oczywiście w niektóre dni miałbym przerwy na naukę/sport.
5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?
-Uważam, że tak. Na forum spędzam wiele czasu dziennie, a nie zaszkodzi mi przy okazji spędzić "kilku chwil" na usuwaniu postów/tematów.
6) Czy miałeś konflikty z jakimś z moderatorów?
-Raczej nie popadłem w żadne konflikty z moderatorami, no może poza jednym incydentem. Wiem, że tłumaczenie, że mam w firefoxie, ustawione, że jestem automatycznie zalogowany, a brat powrzucał sobie relinki bo chciał zarobić punkty do jakiejś gry jest głupie, ale spróbuję
7) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie.
-Według mnie dobrym rozwiązaniem byłaby barierka wrzucania linków/obrazków na forum od np. 15 postów, odgoniło by to jakąś ilość pseudo hakerów, którzy zakładają konta tylko po to, aby wrzucić swoje keylogerki. Można by zrobić tak samo, że dopiero po tygodniu można by wrzucać te linki/obrazki.
8) Gdybyś miał wybrać 3 działy na forum, którymi najchętniej byś się zaopiekował to jakie by to były działy?
-Dział zdjęcia wymaga ogromnej ilości pracy i mimo to, że aktualni moderatorzy spędzają tam dużo czasu, dalej wymaga więcej opieki. Kolejnym moim typem byłby dział filmy, gdzie często zaczynają się kłótnie/wrzucanie keylogerów. Ostatnim z moich typów byłby dział tajemnice rookgaardu, do którego mam duży sentyment,
9) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas
-Jak każdy wie, ciężko jest pisać o sobie, szczególnie te dobre cechy, ale według mnie moimi dobrymi cechami, które przydałyby się na tym stanowisku jest konsekwentność i cierpliwość.