1) Parę słów o sobie (imię, wiek, zainteresowania, postępy w szkole, praca)
Witam, na imię mam Marcin, uczęszczam do III klasy gimnazjum. Wyniki w nauce całkiem dobre. Interesuje się dziennikarstwem, swoje dalsze plany prowadzę w tym kierunku tj. wybieram się do liceum z podstawami dziennikarstwa, a dalej - zobaczymy. Ponadto interesuje się telewizją, filmami i wszystkim co z tym jest związane. Często uczęszczam do kina na premiery, robię recenzje itp. Grywam w ping-ponga, w piłkę nożną z kumplami, ogólnie nie narzekam na nudę.
2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy?, moderowanie na innych forach?)
W sierpniu stuknie mi cztery lata. I bardzo udane cztery lata, bo przez ten cały czas udało mi się zapoznać z wieloma ciekawymi osobistościami i nawiązać przyjaźnie. I to jest mój największy sukces. Pewnie pomyślicie, że to może wpłynąć na mój obiektywizm. No cóż, jestem tylko człowiekiem, ale będę się starał być jak najbardziej bezstronny. Już byłem moderatorem na innych forach, lecz były one zazwyczaj małe, tematyczne. Około dwa lata temu byłem również administratorem i technicznym jednej ze stronek podobnej do
http://dobreprogramy.pl/ , lecz wycofałem się z tej posady z powodu, powiedzmy, drobnego nieporozumienia. Adres strony mogę podać na PW, nie chcę reklamować.
3) Doświadczenie w grze Tibia (nie najważniejsze, aczkolwiek przydatne. poziomy, osiągnięcia itp.)
Moja gra w Tibię ogranicza się do paru 50 lvli tu i tam. Chyba najlepiej mi się grało na Valorii, gdzie rozpocząłem swoją przygodę z Rookgaardem. Aktualnie nie gram.
4) Dlaczego chcesz zostać moderatorem? Ile czasu jesteś w stanie poświęcić na moderacje?
Chcę zostać moderatorem, gdyż nie mogę już patrzeć jak mój matczyny temat - Tajemnice Rookgaardu - jest zasypywany spamem i kłótniami. Trzeba to zmienić. Wysyłanie raportów niestety często nie skutkuje. Na moderacje mógłbym poświęcić dużo czasu - prawie codziennie jestem na forum. Mimo, że w ostatnim czasie nie udzielam się zbytnio, to i tak regularnie przeglądam forum, czytam ciekawsze tematy, głupsze raportuje.
5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?
Gdybym się nie nadawał, to bym tu nie pisał. Kasowanie tematów to nie jest trudna rzecz. Zaznacz, zjedź na dół, skasuj. Znam bardzo dobrze regulamin forum.tibia.pl, nie raz go studiowałem raportując posty i nie raz kierowałem go do innych. No i te cztery lata... Wiele się podczas nich nauczyłem, można powiedzieć, że się "zaznajomiłem" z forum. Może nie mam jakiegoś wielkiego stażu, może nie mam tych 3k postów, jak inni, ale i bez tego znam forum jak niewielu użytkowników. Po za tym, lubię pomagać. To brzmi tak banalnie, ale naprawdę, gdy tylko mam okazję i sposobność - nie omieszkam się pomóc. A ranga moderatora, to jak wiadomo, dodatkowe punkty do szacunku, a co za tym idzie do zaufania. A zaufanie w pomocy jest przecież bardzo ważne.
6) Czy miałeś konflikty z jakimś z moderatorów?
Było parę wymian zdań, ale takich stricte konfliktów nie było.
7) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie.
Może najpierw zajmiemy się uświetnieniem perełki Tibia.pl - forum? =P Myślę, że warto by forum.tibia.pl było bardziej przyjazne dla nowych użytkowników i otwarte na pomysły, bo - nie ukrywajmy - monotonia nuży. Widziałem już wiele bardzo ciekawych pomysłów, które niestety zostały zapomniane i opuszczone.
8) Gdybyś miał wybrać 3 działy na forum, którymi najchętniej byś się zaopiekował to jakie by to były działy?
Oczywiście Tajemnice Rookgaardu. Do tego mógłbym dołożyć, jeśli nikt by się nie połakomił na nie, Zdjęcia, gdzie jak powszechnie wiadomo jest najwięcej roboty. Mógłbym jeszcze wziąć drugi medialny dział forum - Filmy, gdzie najczęściej pojawiają się K-Loggery i inne złe programiki.
9) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas
Jak się domyślam, praca moderatora to nie tylko kasowanie tematów i warnowanie użytkowników, ale także praca w grupie. Z tą nigdy nie miałem problemu. Do tego mogę wnieść dużo ciekawych pomysłów i częsty udział w dyskusjach. Jestem towarzyski i szybko zaznajamiam się z współtowarzyszami, a to już połowa sukcesu.